Oletko uusi Nääsvillen asukki? Eksyksissä? Kaupunki aiheuttaa hämminkiä? Haluatko ottaa haltuusi Mansen parhaat paikat ja salaiset helmet? Ei ongelmaa, sillä selvitimme Voitsin opiskelijoilta heidän lempipaikkojaan Tampereella.

Mikä on lempipaikkasi Tampereella?

 Hilla Karjalainen, elokuva ja tv

– Bar Passion on kivannäköinen paikka ja siellä on tullut käytyä muutaman kerran. Se on halpa paikka, kello 16 ja 20 välillä viinilasi on kolme euroa.

 

 

 

 

Santeri Shemeikka, journalismi

– Olimme kerran journalistiporukalla pelaamassa biitsiä lukuvuoden alussa Pyynikin rannalla. Siellä oli kaunista. Se oli ihanaa kun me tutustuimme ihmisten kanssa ja kaikilla oli kivaa. Sellaisia hetkiä tarvittaisiin elämässä enemmän, että oltaisiin vain ihmisten kanssa yhdessä.

 

 

 

 

Elina Vuorijärvi, journalismi

– Tykkään Muumimuseosta paljon. Pidän muumeista ja ihailen Tove Janssonia. Tiedän muumijutuista melkein kaiken. Muumeissa on syvempiä merkityksiä ja elämän viisauksia. Tove Janssonin kuvitus ja kirjoitus on hienoa.

 

 

 

 

Tuulia Soininen, elokuva ja tv

 

– Minun lempipaikkani Tampereella on Palatsinraitin sillan alla. Paikka jossa on koko sillan pituisesti kulkevat puulaudat. Niille pitää vähän kiivetä ja näyttää, että kävelisi veden päällä. Tosi cool paikka, joka on vähän salaisuus. Paikassa on vaaran tuntua. Kuulet kun autot menevät yläpuolella ja välillä puuttuu lautoja ja voit tippua järveen.

 

 

 

Hanna Meri, psykologia

– Tammelan torin vieressä oleva Kissakahvila Purnauskis on ajatuksen tasolla kiva paikka, mutta en voi käydä siellä hirveän usein, koska olen allerginen kissoille. Minun pitää syödä allergialääkkeitä pari päivää, jos haluan käydä siellä. Kahvila veloittaa viiden euron pääsymaksun, joka menee kissojen hyväksi.

 

 

Tuomas Bister, politiikan tutkimus ja historia

– Silta, joka yhdistää Ranta-Tampellan ja Näsinpuiston alueen. Se on mesta, johon olen mennyt usein rentoutumaan ja saattanut istua useammankin tunnin kerrallaan sielläpäin. Se on sellainen paikka, johon on kiva mennä rankan viikon jälkeen korkkaamaan kalja tai kaksi. Upeat maisemat.

 

Juttu on julkaistu aiemmin koulutuskeskuksen Väinö-lehdessä 2020.

Teksti: Aliisa Salminen

Kuvat: Fanny Söderström, Joonas Pastila, Leena Huuhka ja Santeri Shemeikka

Piirros: Sanni Aro

 

Aiheeseen liittyvää