KotiHenkilöitäTavoitteiden eteen kannattaa tehdä töitä

-

Tavoitteiden eteen kannattaa tehdä töitä

— Rasmuksen haaveet radioharjoittelusta kävivät toteen

Media-alan ammattilinjalla tällä hetkellä opiskeleva Rasmus Lammintausta päätti tulla Voitsille. Hän kävi ensin vuonna 2020-2021 elokuva- ja tv-linjan, jonka jälkeen jatkoi media-alan ammattilinjalle. Rasmuksella on nyt takana kuukausi työharjoittelussa radiossa Bauer Median toimipisteellä Tampereella, ja toinen vielä edessä. Rasmus on viihtynyt radiotyössä todella hyvin. 

— Täällä on ollut paras työryhmä, missä mä oon ikinä ollut, hän sanoo.  

Harjoittelussa Rasmus on päässyt tekemään useita haastatteluja, lukenut säätiedotuksia ja ollut mukana myös aamujuonnoissa. Mieleenpainuvimpina hetkinä hän mainitsee puhelinhaastattelun tekemisen Teleksin Pepe Johanssonista ja Iskelmän Sukupuolten taistelu -kilpailun tekemisen aamulähetykseen. 

Tulevan kuukauden aikana Rasmus toivoo, että saisi tehdä vielä lisää livelähetyksiä vaikka on päässyt jo tekemään niitä aika paljon. Hän tykkää tehdä eniten haastatteluja, joissa saa keksiä itse kysymykset ja etsiä tietoa haastateltavasta.  

Rasmus kertoo oppivansa niistä tosi paljon ja saavansa hyviä keskustelunaiheita. Hänestä on mukavaa, ettei niitä tarvitse tehdä livenä vaan ne voi editoida jälkeenpäin.  

Sinnikäs työnhaku palkittiin

Harjoittelupaikan saaminen ei ole ollut mikään itsestäänselvyys. Lammintausta kertoo lähettäneensä ainakin viisikymmentä sähköpostia, joista kahteen vastattiin. Vastaukset olivat “kiitti, mutta ei kiitti”. Tämä oli sitten se 51. sähköposti, jolla hän sai harjoittelupaikan.  

Ennen harjoittelupaikan saamista Rasmus oli ilmoittanut monta kertaa intonsa tehdä erilaisia radio- ja äänijuttuja, mikä oli poikinut hänelle useita projekteja koulun sisällä. Lammintausta on tehnyt näyttelijälinjan opettaja Pauli Porasen kanssa yhteistyönä tämän vuoden näyttelijälinjalaisten radiomonologit.  

Lammintausta äänitteli myös koulun radiostudiolla aktiivisesti omaa ääniportfoliotaan, jonka hän lähetti mahdollisille harjoittelupaikoille. Harjoittelun jälkeen Rasmus toivoo työllistyvänsä radioon.

Tällä hetkellä hän äänittelee pieniä ääninäytteitä kesätyöhakemuksiin radioon, johon toivoo pääsevänsä. Kesän jälkeen Lammintausta toivoo, että työllistyisi radiotöihin Tampereelle.  

— Kyllä mä kaikista mieluiten jäisin tänne, hän sanoo.  

Kun Lammintaustalta kysyy, millainen olisi hänen oma radio-ohjelma, niin hän toteaa oman radio-ohjelman olevan hänelle unelma. Oma radio-ohjelma olisi podcast tyylinen, jota tulisi muutama tunti viikossa. Ohjelmassa olisi Joe Rogan podcastin tyyliin vieras ja jotain omaa höpinää ajankohtaisista aiheista tai tapahtumista ja musiikin listauksia. Ohjelma tulisi radiokanavalta, joka soittaisi pop- ja rock-klassikoita sekä ehkä myös räppiä.  

Itsevarmuutta esiintymiseen opinnoista 

Voitsi on antanut aivan valtavasti eväitä Rasmukselle. Ainakin rohkeutta, jos ei muuta. Elokuva- ja tv-linjalla ensimmäisenä päivänä luokkatoverin esittely noin 30:lle muulle henkilölle luokan edessä tuntui aivan hirveältä, mutta keväällä hän jo näytteli lopputöissä vaikka hän ei koe, että näytteleminen olisi täysin hänen juttunsa.  

Nyt vuosi myöhemmin Rasmus on puhunut tuhansille ihmisille radiossa. Hän suosittelee Voitsia kaikille ja kertoo sen avaavan uusia ovia.  

— Kaikki on myös kiinni omasta aktiivisuudesta, Lammintausta lisää.  

Kun Rasmukselta kysyy vielä, mitä vinkkejä hän antaisi radio työstä kiinnostuneille, niin hän kehottaa kaikkia olemaan rohkeita omia itsejään ja tekemään joka päivä asioita, jotka vievät lähemmäs tavoitteita.

Josefiina Ruohomaa
+ lisää artikkeleita
Kuva: Vesa Holmala
+ lisää artikkeleita

TUOREIMPIA

Matka kasvatuksen maailmaan 

Kasvatustieteen peruslinjalla syvennytään vuoden ajan kasvatukseen; eikä vain muiden opettamiseen, vaan myös omaan itseensä oppijana. Koulutuksen aikana opitaan myös, ettei kasvatustiede tarkoita pelkkää opettamista, vaan...

Työväenmuseo Werstaan päänäyttelyn lyhytelokuvat ovat voitsilaisten käsialaa

Voionmaan koulutuskeskus on saanut kunnian olla mukana toteuttamassa Työväenmuseo Werstaan uutta päänäyttelyä. Voitsilaiset ovat olleet mukana tuottamassa päänäyttelyssä esillä olevia lyhytelokuvia.  Näyttely avautui yleisölle 16. kesäkuuta...

“Silloin tuntui, että en lähde hoitoon, koska enhän minä mikään hullu ole” 

Osa miehistä edelleen ennemmin hautaa mielenterveysongelmansa kuin kohtaa ne. Avun hakemista voivat hankaloittaa häpeä, maskuliinisuuden rikkoutumisen pelko sekä perinteinen miehen malli.   –En enää tiennyt että mikä...

Pinkkiä feminismiä: Barbie-elokuva näyttää todellisen maailman epätasa-arvon ja joitakuita se harmittaa

Barbie-elokuva on rehellinen feministinen kannanotto, joka tulee tarpeeseen. Elokuvassa käsitellään epätasa-arvoa kääntämällä sukupuoliroolit ympäri. Kolumni on osa Ihan paskaa olla nainen –juttusarjaa.  Maailma on epäreilu. Elämme...

SUOSITUIMPIA