KotiHenkilöitäTavoitteiden eteen kannattaa tehdä töitä

-

Tavoitteiden eteen kannattaa tehdä töitä

— Rasmuksen haaveet radioharjoittelusta kävivät toteen

Media-alan ammattilinjalla tällä hetkellä opiskeleva Rasmus Lammintausta päätti tulla Voitsille. Hän kävi ensin vuonna 2020-2021 elokuva- ja tv-linjan, jonka jälkeen jatkoi media-alan ammattilinjalle. Rasmuksella on nyt takana kuukausi työharjoittelussa radiossa Bauer Median toimipisteellä Tampereella, ja toinen vielä edessä. Rasmus on viihtynyt radiotyössä todella hyvin. 

— Täällä on ollut paras työryhmä, missä mä oon ikinä ollut, hän sanoo.  

Harjoittelussa Rasmus on päässyt tekemään useita haastatteluja, lukenut säätiedotuksia ja ollut mukana myös aamujuonnoissa. Mieleenpainuvimpina hetkinä hän mainitsee puhelinhaastattelun tekemisen Teleksin Pepe Johanssonista ja Iskelmän Sukupuolten taistelu -kilpailun tekemisen aamulähetykseen. 

Tulevan kuukauden aikana Rasmus toivoo, että saisi tehdä vielä lisää livelähetyksiä vaikka on päässyt jo tekemään niitä aika paljon. Hän tykkää tehdä eniten haastatteluja, joissa saa keksiä itse kysymykset ja etsiä tietoa haastateltavasta.  

Rasmus kertoo oppivansa niistä tosi paljon ja saavansa hyviä keskustelunaiheita. Hänestä on mukavaa, ettei niitä tarvitse tehdä livenä vaan ne voi editoida jälkeenpäin.  

Sinnikäs työnhaku palkittiin

Harjoittelupaikan saaminen ei ole ollut mikään itsestäänselvyys. Lammintausta kertoo lähettäneensä ainakin viisikymmentä sähköpostia, joista kahteen vastattiin. Vastaukset olivat “kiitti, mutta ei kiitti”. Tämä oli sitten se 51. sähköposti, jolla hän sai harjoittelupaikan.  

Ennen harjoittelupaikan saamista Rasmus oli ilmoittanut monta kertaa intonsa tehdä erilaisia radio- ja äänijuttuja, mikä oli poikinut hänelle useita projekteja koulun sisällä. Lammintausta on tehnyt näyttelijälinjan opettaja Pauli Porasen kanssa yhteistyönä tämän vuoden näyttelijälinjalaisten radiomonologit.  

Lammintausta äänitteli myös koulun radiostudiolla aktiivisesti omaa ääniportfoliotaan, jonka hän lähetti mahdollisille harjoittelupaikoille. Harjoittelun jälkeen Rasmus toivoo työllistyvänsä radioon.

Tällä hetkellä hän äänittelee pieniä ääninäytteitä kesätyöhakemuksiin radioon, johon toivoo pääsevänsä. Kesän jälkeen Lammintausta toivoo, että työllistyisi radiotöihin Tampereelle.  

— Kyllä mä kaikista mieluiten jäisin tänne, hän sanoo.  

Kun Lammintaustalta kysyy, millainen olisi hänen oma radio-ohjelma, niin hän toteaa oman radio-ohjelman olevan hänelle unelma. Oma radio-ohjelma olisi podcast tyylinen, jota tulisi muutama tunti viikossa. Ohjelmassa olisi Joe Rogan podcastin tyyliin vieras ja jotain omaa höpinää ajankohtaisista aiheista tai tapahtumista ja musiikin listauksia. Ohjelma tulisi radiokanavalta, joka soittaisi pop- ja rock-klassikoita sekä ehkä myös räppiä.  

Itsevarmuutta esiintymiseen opinnoista 

Voitsi on antanut aivan valtavasti eväitä Rasmukselle. Ainakin rohkeutta, jos ei muuta. Elokuva- ja tv-linjalla ensimmäisenä päivänä luokkatoverin esittely noin 30:lle muulle henkilölle luokan edessä tuntui aivan hirveältä, mutta keväällä hän jo näytteli lopputöissä vaikka hän ei koe, että näytteleminen olisi täysin hänen juttunsa.  

Nyt vuosi myöhemmin Rasmus on puhunut tuhansille ihmisille radiossa. Hän suosittelee Voitsia kaikille ja kertoo sen avaavan uusia ovia.  

— Kaikki on myös kiinni omasta aktiivisuudesta, Lammintausta lisää.  

Kun Rasmukselta kysyy vielä, mitä vinkkejä hän antaisi radio työstä kiinnostuneille, niin hän kehottaa kaikkia olemaan rohkeita omia itsejään ja tekemään joka päivä asioita, jotka vievät lähemmäs tavoitteita.

Josefiina Ruohomaa
+ artikkeleita
Kuva: Vesa Holmala
+ artikkeleita

TUOREIMPIA

Pitkän parisuhteen taustalla hikeä ja pullantuoksua 

Metsäpolku on peittynyt koivuista pudonneisiin kellertäviin lehtiin. Polulla kulkevat reippaasti 75-vuotiaat Helena ja Reijo Ojennus. Yhteistä matkaa he ovat taivaltaneet 55 vuotta. Ympäristö on vielä...

Voionmaa tänään tukee vastuullista journalismia ja sananvapautta

Voionmaa Media on hyväksytty Jusanekin hallituksen syyskokouksessa Julkisen sanan neuvoston oppilaitosjäseneksi. Julkisen sanan neuvosto on suomalaisen median itsesäätelyelin, jonka jäsenet ovat sitoutuneet noudattamaan Journalistin ohjeita...

Voionmaan musaskene

Voionmaan koulutuskeskuksesta löytyy paljon musiikin tekijöitä. Musiikin luominen vaatii silmää hyville sanoille, korvaa hyville melodioille ja rummuille. Haastattelin neljää musiikintekijää Voitsilta. Tuomas Leppä aka DJ TuTu,...

Vanhemmuus ja opiskelu käsi kädessä 

Opiskelu on osana laajempaa sosiaalista elämää, eikä se ole irrallaan muusta elämästä. Opiskeluun vaikuttaa siis oppimisprosessi, taloudellinen tilanne sekä oma elämäntilanne. Isompien lapsien kanssa pystyy...

SUOSITUIMPIA