KotiRepparitMaalta Manselle

-

Maalta Manselle

Tampereella palvelut ovat lähellä, ihmiset ovat mukavia ja julkiset pelaa. Tällaisia havaintoja maalainen tekee Tampereen kaupungista.

Muutin Tampereelle tänä vuonna elokuun alussa. En tuntenut kaupungista ketään, enkä ollut aiemmin asunut omillani. Muutin tänne, koska halusin kokeilla suuressa kaupungissa asumista opiskelun ohella sekä ”aloittaa puhtaalta pöydältä” uudessa paikassa. Ennen muuttoa asuin vanhempieni kanssa Temmeksellä, noin 700 ihmisen asuttamassa kylässä Oulun liepeillä. Haluan kertoa tässä jutussa, millaista oli muuttaa Tampereelle niin erilaisesta ympäristöstä ja kertoa minkälaisia havaintoja olen tehnyt.

Tampereen palvelut ja niiden läheisyys

Kun asuin Temmeksellä, lähin kauppa oli 5 kilometrin päässä. Sen takia olin eniten innoissani siitä, että nykyään minun tarvitsee lävellä lähikauppaan vain noin 600 metriä. En olettanut innostuvani näin paljon näin pienestä asiasta. Lisäksi ruoan tilaaminen kotiovelle on hienoin juttu, mitä on keksitty. En osaa päättää, onko se yksi parhaista vai huonommista asioista. On ihana tilata roskaruokaa yön juhlimisen jälkeen, tai ihan muuten vaan koti-iltana. Se on niin ihanaa, että jos ei ole varovainen, ruokaa tulee tilattua aivan liian usein, mutta ehkä se on vain minäongelma.

Julkinen liikenne on kätevyyden huippu

Kun asuin vanhempieni kanssa, pääsin Ouluun kahdella bussilla. Toinen niistä lähti kello 6:55 ja toinen 8:54. Toki kaupunkiin meni 3 muuta bussia, mutta ne pysähtyivät vain pikavuoro pysäkeillä, joille oli matkaa 5 kilometriä. Lisäksi asuin Oulusta noin 40 kilometrin päässä, joten yleensä matkat kestivät 30–50 minuuttia. Tampereella julkinen liikenne on mahtava ja erittäin hyvin toimiva verrattuna kotiseutuuni. Ratikat ja nysset kulkevat hyvin myös myöhään illalla. Tiesin, että julkinen liikenne toimii, mutten koskaan odottanut sen toimivan näin hyvin. Kääntöpuolella voin kuvitella kuinka inhottavaa on ajaa autoa keskustassa ja sen läheisyydessä. Jossain kohtaa tiet voivat olla monimutkaisia ja hämmentäviä.

Tamperelaiset ihmiset

Kaikki ihmiset, joille olen jutellut, ovat olleet todella mukavia. Suurin ero ihmisissä on avoimuus, täällä ihmiset tuntuvat avoimemmilta verrattuna kotiseutuni ihmisiin. Luulen että ero johtuu siitä, että kaupunkilaiset ovat monesi suvaitsevampia, eikä kaupunkien yhteisöt ole yhtä suljettuja tai pieniä. Kun puhun uusien ihmisten kanssa, on hauskaa, kun huomaan yhtäkkiä uuden omituisen kuuloisen murre sanan. Toki uskon, että puhumani Oulun murre on ihan yhtä huvittavan kuuloista täältäpäin oleville.

Kauniit syysillat

Ehdottomasti minun ykkösjuttuni Tampereella on ympäristö. Tampereen kaupunki on erittäin kaunis ja yllättävän rauhallinen tähän vuodenaikaan. Pimeät syysillat kaupungissa on jotain, mihin en tule koskaan kyllästymään. Vaikka kaupunkialue on suuri, puistoja ja metsikköä löytyy aika paljonkin. Itse asun rauhallisella alueella metsän vieressä, mutta verrattuna vanhempieni omakotitaloon metsän keskellä täällä ei ole läheskään yhtä rauhallista.

Tampere on mielestäni mahtava kaupunki etenkin opiskelijoille. Vaikka pidän tästä kaupungista, en usko, että jään tänne muutamaa vuotta pidempään. Tästä huolimatta, suosittelisin ketä vain käymään edes turistina Tampereella.

+ lisää artikkeleita

Voionmaan koulutu­skeskuksen verkkojulkaisu, jonka tekemiseen osallistuvat valo­kuvauksen, journalismin ja media-alan ammatti­tutkinnon opiskelijat. Noudatamme Journalistin ohjeita.

TUOREIMPIA

Tampereen yliopiston valtauksessa puuroa kuluu litroittain ja telttoja on kuin pienessä kylässä

Tampereen yliopisto oli vallattuna 11 päivää. Toimittajalinjan Liinu Nieminen kävi katsomassa, miltä aamu vallatussa yliopistossa näytti. Tampereen yliopiston valtauksessa vallitsee lämmin ja yhteisöllinen tunnelma. Tilanne on...

Taistelu nälkää vastaan 

Syksy on saapunut. Ulkona näyttää ja tuntuu syksyltä, kun taivas on vain harmaata ja sadetta tihkuttaa. Säätä voisi kuvailla masentavaksi, mutta tämä ei välity Pelastusarmeijan...

Pitkän parisuhteen taustalla hikeä ja pullantuoksua 

Metsäpolku on peittynyt koivuista pudonneisiin kellertäviin lehtiin. Polulla kulkevat reippaasti 75-vuotiaat Helena ja Reijo Ojennus. Yhteistä matkaa he ovat taivaltaneet 55 vuotta. Ympäristö on vielä...

Moottorien pärinää ja luonnon läheisyyttä 

Ralliautoilun seuraaminen on mainio tapa ulkoilla, ja näkökulmat eroavat kokemuksen mukaan.  Aikaisia aamuja. Hiekkateitä kaukana taajamasta. Luonnon kauneutta. Jyliseviä moottoreita. Ralliautoilulla ja sen seuraamisella on aivan...

SUOSITUIMPIA