KotiVoionmaastaKaunistelemattomat koulupäivät eli otoksia valokuvauslinjalta

-

Kaunistelemattomat koulupäivät eli otoksia valokuvauslinjalta

Kaunistelemattomat koulupäivät -juttusarja sisältää ottoja valokuvauslinjan päivistä. Aina ei mene, kuten Strömsössä. Silloin nyhjätään tyhjästä. Välillä taas kaikki menee just niin kuin pitää. 

Maanantai 25.9.2023 – V**n maanantai. 

Koulun verkkojulkaisun suunnittelu on alkanut puolitoista viikkoa sitten. Kaikilla ei ole tekemistä – vielä, osa ei tiedä mitä tekisi. Siitä huolimatta Henna, Ion ja Pihla tulevat kameroineen kouluun. Tom on jo ehtinyt sopia kuvaukset koulun pikkustudiolle. Mitä tänään tehdään? Opettaja on vilpittömän hyvillään ihmisistä, jotka tulevat paikalle. Samalla rintakehässä läikähtää kauhu – impropäivä!!  Opiskelijat pelastavat tilanteen alkamalla puhua.

  

10:00 Aamupalaveri. Tänään ei ole sovittua ohjelmaa. Meitä on vain kolme paikalla.  

10:15. Päätämme ruveta tekemään juttua tästä päivästä koulun verkkolehteen. 

Mikä jutun konsepti on, mistä tulokulmasta lähdetään liikkeelle, mitä juttu käsittelee? – V*n maanantai, joku lausahtaa. Mitä tästä tulee? Henna haluaisi jo päästä studioon kuvaamaan, mutta käyttökoulutukseen on vielä pari viikkoa aikaa. 

10:20 Tom saapuu paikalle myöhässä. “sori, meni elinen taas vähän pitkäksi” sanoo Tom krapulasta kalpeana.

 10:22 Päätämme lähteä tutustumaan Hyhkyn isolle studiolle, mitä saamme käyttää opinnoissamme.  

Jos siellä saisi kuitenkin vähän kuvata, vaikka salamakalustoa ei vielä saadakkaan käyttöön? 10:28 Opettajamme Tuula päättää, että Ion ja Pihla taittavat jutun ensiviikolla, tuli mitä tuli. Tämä hyväksytään.

10:35 Tom lähtee tekemään jo aiemmin sopimaansa projektia, koululla sijaitsevaan pikkustudioon.

10:50 Kävimme katsomassa kuinka Tomilla sujuu studiolla.  

11:05 Tom huomaa kameran akkunsa olevan vähissä ja Ion käy hakemassa hänelle laturinsa lainaan.

11:20 Lähdetään porukalla lounaalle. 

11:53 Käymme vielä savukkeella ennen kuin siirrymme bussipysäkille odottamaan linja-autoa Hyhkyyn. Tom jää vielä koululle tekemään hommansa loppuun ja lupaa saapua Hyhkylle perästä.

12:07 Linja-auto saapuu noin 5 minuuttia myöhässä. 

12:24 Jäämme linja-autosta Hyhkyssä. Ilma on lämmin.

12:33 Olemme kävelleet pysäkiltä Hyhkyn studiolle. 

Opettaja ei ole iloinen, mutta toteaa realismiin astumisen ehkä olevan ihan hyvä lähtökohta. Opiskelijat iloitsevat isosta tilasta, näkemättä sen puutteita ja Henna alkaa tanssia. Kalusto on inventaariossa, mutta muutama elokuvapuolen valo löytyy hyllystä. Laatikkoon on sullottu mallinukke, joka päätetään koota kuvauksiin. Mitenkä toimisi tosi pitkä valotusajat tai tuplavalotus. Henna on kaivanut jostain kaksi vappuviuhkaa. Jos sitten vaikka tanssisit niiden kanssa. “Joo, voin mä tanssia.” Aika alkaa kulkemaan, kuin siivillä. Kamerat räpsyvät, Henna tanssii ja tunnelma on luova.  

14:08 Tom saapuu studiolle kuten lupasikin.  

Huomaamme kellon alkavan lähennellä kolmea. Keräämme kaluston kasaan ja omille paikoilleen. Kaikki vaikuttavat tyytyväisiltä, mitäköhän kaikkea täällä vielä kerkiämmekään tekemään vuoden aikana?  

14:51 Lopetamme kuvaukset ja lähdemme kotiin. 

Jossain välissä iltapäivällä Sarilta on tullut viesti. Hänkin on juuri herännyt. 

+ lisää artikkeleita
+ lisää artikkeleita

TUOREIMPIA

Matka kasvatuksen maailmaan 

Kasvatustieteen peruslinjalla syvennytään vuoden ajan kasvatukseen; eikä vain muiden opettamiseen, vaan myös omaan itseensä oppijana. Koulutuksen aikana opitaan myös, ettei kasvatustiede tarkoita pelkkää opettamista, vaan...

Työväenmuseo Werstaan päänäyttelyn lyhytelokuvat ovat voitsilaisten käsialaa

Voionmaan koulutuskeskus on saanut kunnian olla mukana toteuttamassa Työväenmuseo Werstaan uutta päänäyttelyä. Voitsilaiset ovat olleet mukana tuottamassa päänäyttelyssä esillä olevia lyhytelokuvia.  Näyttely avautui yleisölle 16. kesäkuuta...

Voionmaan valokuvauksen opiskelijat harjoittelivat salaman käyttöä Virtojen satumaisissa maisemissa

Starttasimme Tietopinnin edestä ensimmäiselle kuvausmatkalle uneliaissa tunnelmissa jo aamukahdeksalta. Henkilökuva luonnossa –kurssi on perinteisesti valokuvauksen ammattitutkintolinjan opiskelijoille suunnattu kokonaisuus. Tänä vuonna kansanopistolinja päätettiin poikkeuksellisesti kutsua...

“Kädet tärisevät, tuskanhiki valuu ja ahdistaa”: lavalla nähtiin rohkeaa heittäytymistä jännityksestä huolimatta

Näyttelijälinjalaisten nokkela luomus toi yleisölle valoa syksyn pimeyteen. Ryhmän keskinäinen luottamus ja pelkojen kohtaaminen tekivät ensimmäisestä esityksestä menestyksen.  Voionmaan opiston toisessa kerroksessa käy kuhina. Innostuneet näyttelijät...

SUOSITUIMPIA