Skip to content →

Tuomaristo

Tuomaristo 2018

 

Pasi Salmikallio

Pasi Salmikallio on työskennellyt Voionmaan opiston toimittajakoulutuksen vastaavana opettajana viitisentoista vuotta rehtorin ja toimitusjohtajan työnsä ohella. Tätä ennen työkokemusta on kertynyt reilut 25 vuotta mm. Ylestä, SVT:stä, MTV:stä ja Radio Ykkösestä uutisten, ajankohtais- ja dokumenttiohjelmien merkeissä.

Lasse Poser

Lasse Poser on visuaalisen journalismin opiskelija Tampereen yliopistossa. Hän on toiminut osana Radio Moreenissa soitettavan Totuusradion toimittajakollektiivia vuodesta 2008. Lisäksi hän osallistuu nettijulkaisu Kumu.infon toimittamiseen ja Työstäkieltäytyjäliiton toimintaan. Vuodesta 2000 vuoteen 2013 Lasse toimi osana Ylioppilasteatterin viisihenkistä taiteellista johtoryhmää ja toimitti nettisivustoa Ylioppilasteatterin tietotoimisto. Vuoden 2018 alussa Lasse viimeisteli radiodokumenttia ”Kävelyretkiä prekaarisuuteen” Ylen dokumenttiryhmälle.

Mervi Leino

Mervi Leino on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) apulaisjohtaja sekä radio- ja tv-arkiston päällikkö. Päätyönsä ohella hän on tehnyt jo vuosia radiodokumentteja Ylen dokumenttiryhmälle. Tälläkin hetkellä Ylen edit on varattu seuraavan pitkän dokumentin viimeistelyä varten. Radiossa Merviä kiehtovat ihmisääni ja sen sävyt. Jokaiselle ihmiselle, jokaiselle äänelle löytyy oma, ainutlaatuinen piirteensä, jota ei paraskaan imitaattori voi kopioida.

Ari Welling

Ari Welling (FM, AmO) työskentelee uutistoimittajana Ylessä Turun Logomossa. Lisäksi hän vierailee Ylen alueuutisten ja Uutis-Suomi –makasiinilähetyksen ankkurina Tampereen Mediapoliksessa.

Ari on valmistunut Jyväskylän yliopiston journalistiikan koulutusohjelmasta toimittajaksi vuonna 1997 ja opiskellut mediaa myös Yhdysvalloissa. Hän on työskennellyt sähköisessä mediassa Suomessa ja USA:ssa vuodesta 1998 lähtien. Lisäksi hän on valmistunut ammatilliseksi opettajaksi HAMK:ista vuonna 2016.

Tuomas Meling

Tuomas Meling työskentelee urheilutoimittajana Viasatilla ja kuuntelee podcastinsa vapaa-ajalla. Screen Junkiesin Movie Fightsin suuri fani votti Radiofestivaalin podcast-sarjan viime vuonna Ville Syrjälän kanssa Provoganda-podcastilla. Formaatissa häntä kiinnostaa sen rajoittamattomuus; kaikki minuutin ja kahden tunnin väliltä voi toimia aivan yhtä hyvin.

Tanjalotta Räikkä

Tanjalotta Räikkä on toiminut näyttelijän ammatissa 36 vuotta näytellen teattereissa, elokuvissa, televisiossa, kuunnelmissa ja radiodokumenteissa. Hän on toiminut myös ohjaajana ja käsikirjoittajana, sekä kouluttajana mm. Nätyllä, Teatterikorkeakoulussa, Taideteollisessa korkeakoulussa ja Voionmaan opiston elokuvanäyttelijälinjalla. Studiotyöskentelystä Räikällä on kokemusta myös laulajana.

Pekka Savolainen

Pekka Savolainen on toiminut pitkään sekä kuva- että äänipuolella enimmäkseen Ylen palveluksessa toimittajana, käsikirjoittajana, muusikkona, ohjaajana, vastaavana tuottajana ym. Viimeisimmät vuodet ovat kuluneet Yle Draaman Radioteatterin tuottajana ja talon ideariihivetäjäjä ja  -kouluttajana.

Juha Danson

Lasitaiteilija Juha Danson lähti syksyllä 2016 opiskelemaan radio- ja TV-journalismia HEO:on. Keväällä 2017 hän voitti Radiofestivaalin kuunnelmasarjan kolmiminuuttisella työllään: ”Aikalisä”

Juhaa kiinnostavat erityisesti median tarjoamat mahdollisuudet edistää yksilön henkistä hyvinvointia ja muokata ihmisen maailmankuvaa rakentavaan suuntaan.

Eve Niskanen

Eve Niskanen on tamperelainen toimittaja, toimituspäällikkö ja radiojournalismin opettaja. Tällä hetkellä Niskasen työmaana on Suomen ainoa yliopistoradio, Radio Moreeni. Aiemmin Niskanen on työskennellyt Ylen aluetoimituksissa uutistoimittajana, reportterina ja juontajana. Äänijournalismin sekakäyttäjä aloittaa aamunsa radiouutisilla, rentoutuu Merisään parissa ja etsii uusia ääniä podcastien maailmasta.

Vera Zotow

Vera Zotow on YleX:n vastaava tuottaja. Hän vastaa Vuoden kotimaiseksi musiikkimediaksi valitun YleX:n toimituksesta, radiosisällöistä sekä niiden kehittämisestä. Parasta tässä duunissa on uusien, taitavien, lupaavien juontaja- ja toimittajatalenttien löytäminen sekä heidän kanssaan työskentely.