Skip to content →

Säännöt

Radiofestivaali 2018 Säännöt

 1. Kilpailusarjat

Vuoden 2018 Radiofestivaalilla on neljä kilpailusarjaa:

 • dokumentti, kuunnelma, juontajakilpailu ja podcast-sarja.

 

 • Dokumentti- ja kuunnelmasarjoihin sekä juontajakilpailuun voi osallistua ainoastaan kansanopiston, ammattikorkeakoulun, yliopiston, toisen asteen koulutuksen tai mediapajatoiminnan kautta. Oppilaitokset valitsevat itsenäisesti enintään viisi teosta/kilpailijaa per sarja.
 • Podcast-sarja taas on kaikille avoin, mutta kukin kilpailija voi osallistua enintään yhdellä teoksella.
 • Osallistujan tulee merkitä selvästi, mihin sarjaan kukin teos ilmoitetaan. Muiden kuin suomen- ja ruotsinkielisten töiden mukaan tulee toimittaa myös käsikirjoituksen suomenkielinen versio.
 • Festivaalin järjestäjä pidättää oikeuden esikarsintaan eli kunkin sarjan loppukilpailutöiden määrän rajoittamiseen sekä oikeuden päättää kiistanalaisista sarjatulkinnoista.

 

 

 • Vapaa aihevalinta. Pituus korkeintaan 6 minuuttia, ei alarajaa. Teoksen on oltava valmis ohjelma ja kilpailutyöllä on oltava otsikko.
 • Dokumenttisarjaan voi osallistua ainoastaan kansanopiston, ammattikorkeakoulun, yliopiston, toisen asteen koulutuksen tai mediapajatoiminnan kautta.
 • Dokumenttisarjaan voi lähettää enintään viisi teosta per oppilaitos. Festivaalin järjestäjä varaa oikeuden töiden esikarsintaan.
 • Dokumenttisarjaan voi osallistua vain sellaisilla teoksilla, jotka on toteutettu opintojen yhteydessä aikavälillä 1.3.2017 – 23.3.2018. Jos kilpailusarjaan ilmoitettu teos on jo julkaistu, on teoksen liittyminen opintoihin tai mediapajatoimintaan selvästi osoitettava.

 • Vapaa aihevalinta. Pituus korkeintaan 15 minuuttia, ei alarajaa. Teoksen on oltava valmis ohjelma ja kilpailutyöllä on oltava otsikko.
 • Kuunnelmasarjaan voi osallistua ainoastaan kansanopiston, ammattikorkeakoulun, yliopiston, toisen asteen koulutuksen tai mediapajatoiminnan kautta.
 • Kuunnelmasarjaan voi tänä vuonna lähettää enintään viisi teosta per oppilaitos. Festivaalin järjestäjä varaa oikeuden töiden esikarsintaan.
 • Kuunnelmasarjaan voi osallistua vain sellaisilla teoksilla, jotka on toteutettu opintojen yhteydessä aikavälillä 1.3.2017 – 23.3.2018. Jos kilpailusarjaan ilmoitettu teos on jo julkaistu, on teoksen liittyminen opintoihin tai mediapajatoimintaan selvästi osoitettava.

 

 • Kilpailuun ilmoittaudutaan demolla, jonka tulee olla valtakunnalliselle nuorten aikuisten radiokanavalle suunnattu. Kaikkien demoon sisältyvien äänielementtien (tunnukset, jinglet, musiikki yms.) sisällön ja käyttötavan tulee sopia annettuun kanavamääritelmään.

Demoon tulee sisältyä kolme puhejaksoa eli spiikkiä:

 1. Ajankohtainen aihe.
 2. Popkulttuuria käsittelevä aihe.
 3. Vapaavalintainen aihe, joka kiinnostaa kohdeyleisöä ja on kiinni tässä ajassa.
 • Puheosuuksien pituus yhteensä korkeintaan 10 minuuttia. Juontojen välinen musiikki korkeintaan 15 sekuntia/väli.
 • Juontajakilpailuun voi osallistua ainoastaan kansanopiston, ammattikorkeakoulun, yliopiston, toisen asteen koulutuksen tai mediapajatoiminnan kautta.
 • Festivaalin järjestäjä valitsee finalistit demojen perusteella. Sarjan loppukilpailu toteutetaan suorana lähetyksenä Radio Moreenissa, joten varaudu saapumaan finaaliin Tampereelle.
 • Tarkemmat kilpailuohjeet lähetetään lähempänä kilpailua valituille finalisteille.
 • Finaalijuonnossa käytetään Radio Moreenin jinkkuja ja soundimaailmaa. Myös käytettävä musiikki tulee Radio Moreenin laatimalta soittolistalta.

 

Podcast on yhteen aiheeseen tai aihepiiriin keskittyvä ohjelmasarja on-demand – levitystä varten. Aihe on vapaa.

 • Kilpailuun osallistutaan sarjan ensimmäisellä jaksolla. Sarjan ei tarvitse olla valmis, mutta sen tulevasta sisällöstä täytyy olla alustava suunnitelma (korkeintaan 1000 merkkiä), joka toimitetaan kilpailutyön mukana. Myös sarjan suunnitelma arvioidaan osana kokonaisuutta. Muista merkitä kilpailutyölle otsikko.
 • Työssä voi käyttää äänitehosteita, mutta ei Teosto- tai Gramex-suojattua musiikkia.
 • Pituus korkeintaan 10 minuuttia, valmis jakso.
 • Podcast-sarjaan voivat osallistua kaikki, mutta kilpailuun ilmoitettujen podcastien tulee olla tehty 1.3.2017 – 23.3.2018 välillä. Kilpailuun ei voi osallistua Yleisradion tai yksityisten radioasemien jo julkaisemilla podcasteilla. Esiraati valitsee sarjan finaaliin kymmenen podcastia. Kaikki kilpailuun osallistuneet podcastit julkaistaan Radiofestivaalin SoundCloud-tilillä.

 

 1. Kieli

Muiden kuin suomen- ja ruotsinkielisten töiden mukana tulee toimittaa suomennos paperilla.

 

 1. Palkinnot

Dokumentti-, kuunnelma-, juontaja- ja podcast-sarjoissa teoksista valitaan kunkin sarjan voittaja, jolle myönnetään ensimmäinen palkinto. Jokaisessa sarjassa myönnetään lisäksi vähintään kaksi kunniamainintaa.

 

 1. Tuomaristo

Kilpailusarjoissa tuomareina toimivat alan ammattilaiset ja alan opiskelijat.

 

 1. Kilpailuohjelmien kuuntelut

Kilpailuohjelmien kuuntelu tapahtuu festivaalin aikana. Sarjojen tuomaristo ei kuule ohjelmia etukäteen. Kuunteluiden lomassa pidetään ohjelmia arvioivia avoimia keskusteluja.

 

 1. Osallistujamäärä

Kilpailija voi osallistua jokaiseen sarjaan yhdellä työllä. Työllä voi olla kuitenkin useampi tekijä.

 

 1. Formaatit

Kilpailutöiden tallennusformaatti on WAV (44100Hz/16bit, stereo) tai MP3 (48000 Hz/256kb/s). Maksimiäänentasojen tulee olla -3dB(Fs).

-Nimeä tiedosto seuraavasti: Sarja_Etunimi_Sukunimi_Otsikko.

 

 1. Osallistuminen

Ilmoittautuminen kilpailusarjoihin tapahtuu sähköisellä lomakkeella aikavälillä 1.2.2018 – 23.3.2018. Ilmoittaudu vasta, kun työsi on valmis ja olet ladannut sen omalle/työryhmäsi SoundCloud-tilille seuraavilla asetuksilla:

Työ on “Yksityinen/Private”-asetuksella.

-Hyväksy “Enable downloads” Permissions -välilehdeltä.

Radiofestivaali vastaanotetaan vain ja ainoastaan teokset, jotka on ladattu SoundCloud-tilille.

 

 1. Tekijänoikeudet

Radiofestivaali pidättää oikeuden esittää kilpailutöitä Radio Moreenissa, joten töissä käytetyn musiikin tms. tekijänoikeudellisen materiaalin kaikki tekijänoikeustiedot on ilmoitettava ilmoittautumislomakkeessa.

 

 1. Esikarsinta

Radiofestivaali pidättää oikeuden esikarsintaan.

 

 1. Kilpailuun hyväksyminen

Kilpailusarjoihin hyväksytyt teokset ilmoitetaan festivaalin sivuilla 31.3.2018

 

 1. Sääntöjen tulkinta

Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

 

Lisätietoja kilpailusäännöistä saa Radiofestivaalin tuottajalta osoitteessa aanipolku@gmail.com

 

rf17_facebook rf17_twitter