Voionmaan koulutuskeskuksen opiskelijoita kohtaa iloinen yllätys: yliopistoravintola Juvenes tarjoaa mahdollisuuden ainaiseen lähiopetukseen pandemiatilanteesta riippumatta  

Voionmaan opiskelijat siirtyvät takaisin lähiopetukseen 12.4.2021 alkaen. Opetus siirretään Tampereen Yliopiston keskustakampuksella sijaitsevaan Juvenes-ravintolaan. 

Juveneksen tiloihin mahtuvat kaikki Voionmaan opiskelijat turvallisesti. Ilmastointi on todettu toimivaksi viruksien suodattamisessa ja huoneilman kunnossapidossa. Lisäksi isossa ruokasalissa kahden metrin turvavälien noudattaminen onnistuu opiskelijoilta täydellisesti 

Koulutuspäällikkö Antti Jehkonen tiedotti asiasta torstaina 1.4Opetuksen siirtämistä Juvenes-ravintolan tiloihin ollaan parhaillaan järjestelemässä. Jehkosen mukaan järjestelyt ovat tähän saakka sujuneet ongelmitta. 

 – Juvenes pitää tätä uutena aikakautena. Eihän kukaan enää normaaleissa luentoluokissa opiskele, toteaa Jehkonen. 

Jehkonen kertoo, että opiskelijoilta on tullut kiitosta päätöksestä. Yliopistoravintolalla on A-oikeudet, joita on mahdollista hyödyntää tulevan lähiopetuksen aikana. Opiskelijat ovat kyselleet, miten maskin piminen ja juomien nauttiminen onnistuu samaan aikaan.

– Jotkut ovat kyselleet, että tarvitseeko tehdä pillireikä maskiin. Olen sitten Voionmaalle tilannut sellaisia erikoispillimaskeja. Turvallisuus edellähän tässä menemme, kertoo Jehkonen. 

Voionmaan koulutuskeskuksen opiskelijat ovat joutuneet olemaan etäopetuksessa yhteensä seitsemän viikkoa koko lukuvuoden aikanaLähiopetuksen tarjoaminen Juveneksen tiloissa on saanut heiltä myönteisen vastaanoton. 

– Mahtava palata takaisin lähiopetukseen, ja mikä olisikaan parempi paikka kuin Juvenes! Tämä alkoholitarjoilun tuominen koulumaailmaan on hieno idea, ja on kiva päästä hörppimään olutta turvallisesti pillireikämaskin avulla, kertoo opiskelija Matias Hauhia. 

Jehkosen mukaan Voionmaan koulutuskeskus on edelläkävijä uudenlaisessa opiskelussa, joka voidaan sijoittaa ruokasaliin. Jo yli vuoden kestänyt koronapandemia on aiheuttanut opiskelijoille uupumusta ja yksinäisyyttä, jota ravintolatiloissa toteutettava opetus pyrkii ehkäisemään. Käytännössä ruokasali toimii samalla tavalla kuin normaali luentoluokka, mutta esimerkiksi kahvin ja viinin nauttiminen opiskelun ohessa luo yhteisöllisyyttä.  

 

Hmm, todellako?

 

Teksti: Iida Vashko, Santeri Hulkkonen, Jessika Laakkonen ja Jenna Rautio

Kuvat: Santeri Hulkkonen