Uusi suoratoistopalvelu jyrää vanhan suosikin. Tämän vuoksi kannattaa antaa mahdollisuus Disney+:lle.

Netflix saapui Suomeen ensimmäisenä suoratoistopalveluna loppuvuodesta 2012. Yhdysvaltalainen palvelu aloitti toimintansa vuonna 1997 DVD-elokuvien ja sarjojen postimyynnillä. Disney+ julkaistiin Suomessa syyskuun puolessa välissä 2020, mutta Yhdysvalloissa sitä on voinut katsella jo viime syksystä lähtien.

Alusta lähtien Netflix on jyrännyt ohjelmiston laajuudellaan Viaplay ja HBO-suoratoistopalvelut, mutta jää auttamattomasti Disney+:n jalkoihin. Disney tarjoaa jokaiselle jotakin ikään katsomatta, kun taas Netflix sortuu erottelemaan katsojia lokerikkoihin iän ja omien mieltymysten perusteella.

Tätä suoratoistopalvelut tarjoavat

Disney+ sisältää yli 500 elokuvaa, 6000 jaksoa ja 40 Disney+ originals-tuotantoa. Lisäksi suoratoistopalvelusta löytyy Marvel-elokuvasarjoja, Star Wars –faneille episodit 1-7 ja 9 sekä Pixarin tuottamaa materiaalia. Katsoja voi myös matkata Springfieldiin yli 600 jakson verran Bartin, Lisan, Margen, Maggien ja Homerin kanssa. Dokumenteista kiinnostuneille suoratoistopalvelusta löytyy jonkin verran National Geographicin tuottamia dokkareita.

Disney+:n tarjoamaa materiaalia voi selata täältä, tosin sarjojen ja elokuvien alkuperäisillä nimikkeillä.

Netflix sisältää elokuvia ja tv-sarjoja laidasta laitaan, mutta laajemmalle yleisölle. Elokuvat ja sarjat on jaettu omiin genreihin ja vielä toistamiseen genrejen alagenreihin. Katsoja voi löytää Uinu, uinu lemmikkini -elokuvan, joko nimellä tai sitten etsimällä ensin kauhu-genren ja sen jälkeen mahdollisesti vielä alagenren.

Netflixin tarjonta muuttuu nopeaan tahtiin ja siksi suosituksena onkin, että käyttäjät lisäisivät heitä kiinnostavat materiaalit oma lista -osioon tai käyttäisivät ulkoista sivustoa, josta voi nähdä mitä elokuvia ja sarjoja on milloinkin nähtävissä. Yksi näistä ulkoisista sivustoista on Flixable.

Mitä yhteistä palveluilla on?

Molempiin suoratoistopalveluihin sisältyy originals-osiot, omat käyttäjien tekemät listat jonne voi lisätä suosikkejaan, tekstitykset ja dubbaukset, sekä käyttäjätietojen asetukset. Lisäksi suoratoisto onnistuu tietokoneen lisäksi muun muassa puhelimella, Playstationilla, Xboxilla ja älytelevisiolla.

Hinta kertoo kaiken

Netflix tarjoaa kolme eri pakettia, erilaisilla ominaisuuksilla. SD, HD ja UHD -kuvalaadut on saatavilla 8-16 euron kuukausihintaan. Disney+:lla on vain kaksi hintaa, kuukausimaksu 6.99e tai vuosimaksu 69.99e.

Loppuunkulutettu suoratoistopalvelu

Netflix ei ole tarjonnut mitään uutta käyttäjälle aikoihin, jos ei lasketa mukaan hintojen nostamista. Käyttäjät eivät enää jaksa selailla uusia ohjelmia tai elokuvia katseltavaksi. Netflix voisi uudistaa hieman ulkomuotoaan ja näin saada aikaan kilpailua Disneyn kanssa.

Tällä hetkellä Disney+ jyrää kaikki suoratoistopalvelut, mutta eritoten Netflixin raikkaalla tuulahduksella erilaisempaa ja erityisesti kaikenikäisille sopivaa materiaalia, jonka läpikäymisessä menee aikaa. Hinta-laatu suhteelta Netflix tulee lopulta kalliimmaksi kuin Disney. Plussaa Disneylle mahdollisuudesta vuositilaukseen.

Teksti: Suvi Levomäki

Kuvat: Disney+ ja Netflix

 

Aiheeseen liittyvää