Tampereen kivimuseo sijaitsee museokeskus Vapriikissa, Tampellan kaupunginosassa.

Tampereen kivimuseon löydät museokeskus Vapriikista monen muun museon joukosta.

Kivimuseosta voit löytää kaikenlaisia kiviä, kuten geodeja, fossiileja ja koralleja. Näyttely on lähtöisin Paavo Korhosen kivikokoelmasta, jonka hän lahjoitti kivimuseon käyttöön. 

Kivimuseoon astuessa näkee heti suuria, kauniita kiviä keskellä syvemmälle museoon vievää käytävää. Seinustalla pyörii video, jossa Korhonen kertoo kokoelmastaan. Suureen vitriiniin on laitettu esille meripihkan palasia sekä kauniita kiviveistoksia, jotka esittävät esimerkiksi laivaa ja sarvikuonoa. 

Torstaina puolenpäivän aikaan museossa ei ole juuri ketään muutaman tehtävää tekevän koululaisen lisäksi. Tila on muuten hiljainen, mutta viereisen museon sotavideosta kuuluu aika ajoin räjähdyksen ääni, jota saattaa aluksi hieman säikähtää.

 

Kivimuseossa pääset ihailemaan muun muassa kauniisti kimaltelevaa vuorikidettä.

Kivet ovat siististi lajiteltuina vitriineihin ja jokaisen kiviryhmän ohessa on lyhyt esittelyteksti. Suuremmat kivet on laitettu esille museon lattioille. Vaikka kiviä on melko paljon, museon kiertämiseen tuskin menee puolta tuntia enempää. Kivimuseo tarjoaa kylmää faktaa sitä janoaville, mutta se on myös hieno kokemus kivien visuaalisesta puolesta pitäville. Itseäni kivien eri kovuudet eivät sen kummemmin kiinnostaneet, mutta nautin paljon säkenöivien ja värikkäiden kivien ihailusta.

 

 

 

Sisäänpääsy: opiskelijat 6e ja aikuiset 13e (pääsymaksulla pääset kaikkiin Vapriikin museoihin)

Sarjassa voitsilaiset tutustuvat ajankohtaisiin näyttelyihin Tampereella.

Teksti ja kuvat: Alisa Ruuhinen

Aiheeseen liittyvää