KotiIlmiöitäNäin lahjoitat pyörän sitä tarvitsevalle 

-

Näin lahjoitat pyörän sitä tarvitsevalle 

Tampereella on tällä hetkellä kova tarve pyörille. Ojennathan auttavan kätesi alla olevien ohjeiden mukaisesti ja autat pyörättömiä saamaan ikioman menopelin. Tämä ei vaadi sinulta kuin muutaman toimen. 

Pyörien keräilijät ovat usein näillä penkeillä odottamassa lahjoituksia janojuoman kanssa. Pyörän voit jättää odottamaan lahjoituksen keräilijää kuvan esimerkin mukaisesti. Kuvassa näkyvä keräilijä ei ole pyöränkeräilijä, vaan kerää ruokalahjoituksia. 

Ei myöskään haittaa vaikka pyörä on huonossa kunnossa, kaikki osat voivat tulla tarpeeseen. Esimerkiksi tässä kuvan tapauksessa pyörästä on tarvittu vain rengas. Loppuosat ovat edelleen odottamassa lahjoituksen vastaanottajaa. 

Halutessasi voit ostaa pyörään koristeeksi myös lukon. Lukko voi olla värikäs tai vaikka musta. Lukkoa voit pitää joko kiinni tai auki, pyörä saadaan vietyä lahjoitukseen kummassakin tapauksessa. 

Hyviä paikkoja pyörän lahjoittamiseen Tampereella ovat esimerkiksi rautatieasema…. 

Ja Sokos. Näistä kohteista pyörät saadaan uudelle omistajalle usein alle 24 tunnissa. Käytössä on myös pyörien noutopalvelu, mikäli et pääse viemään pyörääsi lahjoituspisteille. Pyöriä kerätään myös taloyhtiöiden pyörävarastoista sekä sisäpihoilta.  

Lahjoitusten satoa rautatieasemalta. Nämä pyörät siirtyvät hyvin pian uusille omistajille. Huomioithan, että mitä uutuuttaan kiiltävämpi pyörä sinulla on tarjota, sitä nopeammin se todennäköisesti lähtee lahjoitukseen. 

Kun olet vienyt pyöräsi lahjoitettavaksi, voit jatkaa sähköskootterilla (skuutilla) ajamista. Skuutin pysäköintisäännöt ovat eri, kuin esimerkiksi pyörällä. Skuutin voi jättää halutessaan mihin vain, esimerkiksi jalkakäytävälle, pyörätielle tai puuhun.  

+ lisää artikkeleita

Kirjoittaja on Espoosta kotoisin oleva monimediatoimittajalinjan opiskelija, joka on kiinnostunut kirjoittamisesta sekä radio- ja tv-medioiden kanssa toimimisesta. Hän on muuttanut Tampereelle elokuun alussa ja yrittää tutusta kaupunkiin pikkuhiljaa syksyn aikana. Journalismin lisäksi hän on kiinnostunut valokuvauksesta ja liikkuu paljon luonnossa urheilun ja rauhoittumisen merkeissä

+ lisää artikkeleita

Kirjoittaja on parkanolaissyntyinen, nykyisin tamperelaistunut nuori nainen, joka opiskelee monimediatoimittajalinjalla Voionmaan opistossa. Toimittelija hän on ollut syntymästä saakka, mutta toimittajan työ on hänelle uutta. Landelaisuus pysyy lähellä sydäntä, vaikka hän asuukin nykyään kaupungissa. Hänen mielestään on tärkeää löytää huumoriarvoa arkisistakin asioista.

TUOREIMPIA

Onko nainen edelleen vain huora tai pyhimys, kysyy Justiina Juutilainen esseessään misogyniasta

Essee pohtii naisvihan syitä ja seurauksia historiasta 2020-luvulle. Misogynia tarkoittaa naisvihaa. Naisviha ei aina tarkoita kirjaimellista vihaa naisia kohtaan, vaan rakenteellista vähättelyä tai opittuja ajatuksia. Naisvihan...

Lähiöpubirakkauden lähettiläät Vesa, Matti ja Topias: ”Muistoja pubiin on, mutta niitä ei parane kertoa”

Reportaasissa seuraamme Lapin Akan arkea aamun verran. Pääsemme juttelemaan vakiasiakkaiden kanssa ja keskustella lähiöpubiyhteisöjen merkityksestä. Ikkunat ovat osittain teipatut. Teippauksissa on lautakuvioita. Ikkunan rustiikkisessa kyltissä lukee...

Kalevankankaalla hautoja kaivavien työtä sävyttävät hautabingo ja puujalkavitsit

Hautausmaan erityisammattilainen katsoo kuolemaa ja surua silmiin sekä yksin että omaisten kanssa. Juuso Pasonen on yksi Kalevankankaan hautausmaan erityisammattilainen, jonka työpäiviin kuuluu myös paljon hymyä...

Yön hiljaisuudessa töiden tekeminen ei ole aina idyllistä

Yö laskee horisontin ylle ja kaupunki vajoaa pimeyteen. Hiljalleen asuntojen valot himmenevät ja ihmiset valmistautuvat unta varten. Kadut eivät kuitenkaan hiljene kokonaan, osan urakka on...

SUOSITUIMPIA