Kivijalkamyymälöiden tarjonta ei vastaa miesopiskelijoiden kysyntää.

Usein törmää naisista tehtyihin muotigalluppeihin. Tästä syystä halusimme tehdä kyselyn miesopiskelijoille ja lähteä selvittämään, millaisia trendejä he seuraavat. Kysyimme opiskelijoilta, mistä he saavat inspiraatiota pukeutumiseensa, mistä he ostavat vaatteensa ja mitä mieltä he ovat kivijalkamyymälöiden tarjonnasta. 

Matias Ojala, 25-vuotias, journalistilinjan opiskelija

Matias Ojala 

– Saan pukeutumiseeni inspiraatiota kiinnostuksen kohteistani ja yhdistelemällä erilaisia tyylilajeja. Yhdistän Eboy-, Teckwear-, urbaaneja ja katutyylejä keskenään. Lisäksi tykkään itse tuunata vaatekokonaisuuksia. Ostan suurimman osan vaatteistani kirpputoreilta, koska sieltä löytyy Vintagea ja löydöt ovat lompakkoystävällisiä. Perus kulutustuotteet ostan kuitenkin kivijalkamyymälöistä. 

 

Rasmus Lammintausta, 27-vuotias, dokumenttilinjan opiskelija

Rasmus Lammintausta 

– Tykkään yksivärisistä vaatteista, jotka ovat rentoja ja samaan aikaan tyylikkäitä. Löydän suurimman osan vaatteistani kivijalkamyymälöistä, mutta tarvittaessa turvaudun verkkokauppoihin. Verkkokaupoista tilaan enimmäkseen merkkituotteita, joita ei löydy myymälöiden valikoimista.  

Joonatan Atakka, 21-vuotias, dokumenttilinjan opiskelija

Joonatan Atakka 

– Pukeudun klassisesti ja modernisti. Tilaan vaatteeni verkkokaupoista, koska se on käytännöllistä. Mieluisin tilanne olisi tilata kaikki vaatteet mittatilaustyönä, mutta opiskelijabudjettini ei siihen jousta. Kivijalkamyymälöistä ei löydy minulle sopivan kokoisia tuotteita. 

 

Tero Huhtala, 22-vuotias, valokuvauslinjan opiskeija

Tero Huhtala 

– Saan inspiraatiota pukeutumiseen Marilyn MansonistaDavid Bowiesta sekä musiikista ja maalauksista. Täydennän tyyliäni meikeillä, rastoilla ja koruilla. Panostan lokakuisin pukeutumiseen täysillä, koska juhlistan halloweenia. Ostan vaatteeni pääosin kirpputoreilta, sillä sieltä löytyy hyvin oman kokoisia vaatteita ja lisäksi ne ovat edullisia. Verkkokauppoihin turvaudun silloin, kun en löydä etsimääni tuotetta kirpputoreilta. Kivijalkamyymälöissä olevat vaatteet ovat mielestäni hirveitä. 

Leo Ben Lulu, 21-vuotias, yhteiskunnallisenlinjan opiskelija

Leo Ben Lulu, 21-vuotias, yhteiskunnallisenlinjan opiskelija

Leo Ben Lulu 

– Pukeudun yhdistelemällä värikkäitä ja kuviollisia vaatteita. Saan inspiraatiota toisinaan muista ihmisistä. Monet kuvailevat minua hipsteriksi, mutta en itse halua määritellä tyyliäni sellaiseksi. Pukeutumistani somistan lisäksi koruilla ja erilaisilla hatuilla. Kaikki vaatteeni ostan kirpputoreilta, koska valikoima on erilainen ja vaihteleva verrattuna kivijalkamyymälöihin. Verkkokaupoista ostan enimmäkseen vain kenkiä ja farkkuja. 

 

Suurin osa vastanneista ei koe löytävänsä tyyliänsä vastaavia vaatteita kivijalkamyymälöiden tarjonnasta. Sen sijaan he turvautuvat verkkokauppojen ja kirpputorien tarjontaan.  Kivijalkamyymälöistä ostetaan ainoastaan käytännöllisiä perusvaatteita ja kulutustavaroita.  

 

Teksti: Jasmine Järvinen ja Emma Pirhonen

Kuvat: Meri Haukkavaara-Gardiner