Ekologisuus on tyylikästä

Muotigallup paljastaa tamperelaisten vastuullisen pukeutumisen.

Kestävä kehitys ja ekologiset valinnat ovat olleet jo pitkään nouseva trendi pukeutumisessa. Yhä useampi ostaa vaatteensa käytettynä tai kuluttaa uutena ostetut tuotteet loppuun asti. Kysyimme tamperelaisilta heidän suhtautumisestaan vaatteisiin ja omaan tyyliinsä. Lisäksi kysyimme, mikä heitä inspiroi omassa pukeutumisessa, ja mistä he ostavat vaatteensa.

Alli. Alli kertoo arvostavansa eettisesti tuotettuja vaatteita, ja häntä kiinnostavat suomibrändit. — Kun kaipaan inspiraatiota käännyn siskoni puoleen. Hän on kiinnostunut vaatteista, ja usein tarkistan hänen uudet tuulet. Nettishoppailen ahkerasti, mutta osan vaatteista ostan kirpputoreilta. Pitkälti kuitenkin arvostan vaatteiden käytännöllisyyttä ja eettisyyttä.

Tuulia. Tuulia saa inspiraationsa ystäviltä sekä tutkimalla UFF:n tarjontaa säännöllisesti. — Tykkään tuoda omaa persoonaani, fiilistä ja tunnelmaa esille vaatteiden ja pukeutumisen avulla. Yhdistelen yllättäviä värejä ja vaatekappaleita. Lempiharrastukseni onkin mennä kauppaan korkokengät jalassa ja parhaat päällä. Rakastan pukeutumista ja sen kaikkia mahdollisuuksia. Tuulia kertoo ostavansa lähes kaikki vaatteensa käytettynä, mutta osan upeista vintage-aarteistaan hän on saanut äidiltään.

Päivä. Päivälle pukeutumisessa merkityksellistä ovat värit ja laatu. — Inspiraation saan omasta päästäni, mutta se ei tarkoita, että olisin nämä vaatteet itse tehnyt. On tärkeää että vaatteet ovat värikkäitä, sillä en tykkää olla mustissa vaatteissa. Ostaessani vaatteita ne ovat uusia, mutta minulla on tapana käyttää niitä hirveän kauan. Lisäksi minulla on allergioita, joidenka takia voin käyttää vain puuvillaisia vaatteita. Tästä syystä esimerkiksi Marimekon puuvillamekot ovat erittäin hyviä.

Eemil. — Saan vaikutteita pukeutumiseeni ystäviltä, mutta suurimmaksi osaksi inspiraatio tulee sosiaalisesta mediasta. Olen huomannut viime aikoina kiinnittäväni enemmän huomiota siihen, miten pukeudun. Enää en pue mitä sattuu, vaan mietin edes vähän, miten vaatteet sopivat yhteen ja muodostavat asukokonaisuuden. Ostan jotkut asusteet, kuten esimerkiksi kengät käytettyinä, mutta muuten hankin vaatteeni lähinnä nettikaupoista.

Riku. Riku ostaa vaatteensa uusina, mutta panostaa laatuun ja kestävyyteen — Asiallisen korrekti ja klassisempi tyyli on minun juttuni. Siinä on tiettyjä sääntöjä joita täytyy noudattaa. Oikeasti laadukkaita vaatteita on todella vaikeaa löytää ja useimmiten ne ovat myös todella kalliita. Suomessa laadukkaat klassiset miestenvaatteet ostetaan Helsingistä, mutta kyllä Tampereeltakin löytyy jos osaa etsiä.

Cecilia ja Tuulia. Ceciliaa ja Tuuliaa inspiroi muodot sekä siluetit. He hakevat myös vaikutteita kavereiltaan. Lisäksi he ammentavat sitä mitä näkevät ympärillään. — Kyllä se on osa identiteettiä miten pukeutuu ja se heijastaa sitä kuinka ajattelee itsestään ja ympäristöstään.

Karma ja Elias. —Kai me olemme ihan oma inspiraatiomme lähde. Karma ja Elias eivät halua tuoda pukeutumisellaan mitään erikoista esille, Elias toteaakin, että vaatteet ovat vain pala kangasta. Suurin osa heidän vaatteistaan on ostettu käytettynä. Heidän mielestään tuntuu turhalta ostaa uutta, kun käytettyjäkin on jo niin paljon.

Rauha Helin
+ artikkeleita
Sanni Tamminiemi
+ artikkeleita
Vili Mehtälä
+ artikkeleita

Tuoreita

Taistelu nälkää vastaan 

Syksy on saapunut. Ulkona näyttää ja tuntuu syksyltä, kun...

Kaaos elämysten keskellä

Teksti ja kuvat: Joonas Åhman Viime viikkoina on ollut otsikoissa...

Paikka, jossa kaikki ystävällisyys katoaa

Koen normaalisti olevani todella lämmin ja empaattinen ihminen. Mutta...

Pelkkää huvia vai mahdollisuus vaikuttaa? 

Muistan vieläkin elävästi vuoden 2012 Euroviisut. Katselin tuolloin etukäteen...

Luitko nämä?

Kolumni: Koulutusta etsimässä

Kun opinto-ohjaaja käski etsimään itselle kiinnostavan koulutuksen Opintopolusta, olin...

Ruokaa budjetilla – savutofukiusaus

Tekeekö mielesi jotain halpaa ja nopeaa syömistä? Lasketko viimeisiä...

Moottorien pärinää ja luonnon läheisyyttä 

Ralliautoilun seuraaminen on mainio tapa ulkoilla, ja näkökulmat eroavat...

Pelkkää huvia vai mahdollisuus vaikuttaa? 

Muistan vieläkin elävästi vuoden 2012 Euroviisut. Katselin tuolloin etukäteen...

Vanhemmuus ja opiskelu käsi kädessä 

Opiskelu on osana laajempaa sosiaalista elämää, eikä se ole...

Taistelu nälkää vastaan 

Syksy on saapunut. Ulkona näyttää ja tuntuu syksyltä, kun taivas on vain harmaata ja sadetta tihkuttaa. Säätä voisi kuvailla masentavaksi, mutta tämä ei välity...

Kaaos elämysten keskellä

Teksti ja kuvat: Joonas Åhman Viime viikkoina on ollut otsikoissa Smile-elokuva ja sen katsojat. Elokuvasta lähti liikkeelle trendi Tiktok-sovelluksen kautta, jossa ihmiset kuvaisivat reaktiovideoita elokuvan...

Paikka, jossa kaikki ystävällisyys katoaa

Koen normaalisti olevani todella lämmin ja empaattinen ihminen. Mutta hetkinen... Olenko sittenkään? Huomaan nimittäin lähes päivittäin joutuvani tilanteeseen, jossa muut ihmiset saavat minut raivon...