Ekologisuus on tyylikästä

Muotigallup paljastaa tamperelaisten vastuullisen pukeutumisen.

Kestävä kehitys ja ekologiset valinnat ovat olleet jo pitkään nouseva trendi pukeutumisessa. Yhä useampi ostaa vaatteensa käytettynä tai kuluttaa uutena ostetut tuotteet loppuun asti. Kysyimme tamperelaisilta heidän suhtautumisestaan vaatteisiin ja omaan tyyliinsä. Lisäksi kysyimme, mikä heitä inspiroi omassa pukeutumisessa, ja mistä he ostavat vaatteensa.

Alli. Alli kertoo arvostavansa eettisesti tuotettuja vaatteita, ja häntä kiinnostavat suomibrändit. — Kun kaipaan inspiraatiota käännyn siskoni puoleen. Hän on kiinnostunut vaatteista, ja usein tarkistan hänen uudet tuulet. Nettishoppailen ahkerasti, mutta osan vaatteista ostan kirpputoreilta. Pitkälti kuitenkin arvostan vaatteiden käytännöllisyyttä ja eettisyyttä.

Tuulia. Tuulia saa inspiraationsa ystäviltä sekä tutkimalla UFF:n tarjontaa säännöllisesti. — Tykkään tuoda omaa persoonaani, fiilistä ja tunnelmaa esille vaatteiden ja pukeutumisen avulla. Yhdistelen yllättäviä värejä ja vaatekappaleita. Lempiharrastukseni onkin mennä kauppaan korkokengät jalassa ja parhaat päällä. Rakastan pukeutumista ja sen kaikkia mahdollisuuksia. Tuulia kertoo ostavansa lähes kaikki vaatteensa käytettynä, mutta osan upeista vintage-aarteistaan hän on saanut äidiltään.

Päivä. Päivälle pukeutumisessa merkityksellistä ovat värit ja laatu. — Inspiraation saan omasta päästäni, mutta se ei tarkoita, että olisin nämä vaatteet itse tehnyt. On tärkeää että vaatteet ovat värikkäitä, sillä en tykkää olla mustissa vaatteissa. Ostaessani vaatteita ne ovat uusia, mutta minulla on tapana käyttää niitä hirveän kauan. Lisäksi minulla on allergioita, joidenka takia voin käyttää vain puuvillaisia vaatteita. Tästä syystä esimerkiksi Marimekon puuvillamekot ovat erittäin hyviä.

Eemil. — Saan vaikutteita pukeutumiseeni ystäviltä, mutta suurimmaksi osaksi inspiraatio tulee sosiaalisesta mediasta. Olen huomannut viime aikoina kiinnittäväni enemmän huomiota siihen, miten pukeudun. Enää en pue mitä sattuu, vaan mietin edes vähän, miten vaatteet sopivat yhteen ja muodostavat asukokonaisuuden. Ostan jotkut asusteet, kuten esimerkiksi kengät käytettyinä, mutta muuten hankin vaatteeni lähinnä nettikaupoista.

Riku. Riku ostaa vaatteensa uusina, mutta panostaa laatuun ja kestävyyteen — Asiallisen korrekti ja klassisempi tyyli on minun juttuni. Siinä on tiettyjä sääntöjä joita täytyy noudattaa. Oikeasti laadukkaita vaatteita on todella vaikeaa löytää ja useimmiten ne ovat myös todella kalliita. Suomessa laadukkaat klassiset miestenvaatteet ostetaan Helsingistä, mutta kyllä Tampereeltakin löytyy jos osaa etsiä.

Cecilia ja Tuulia. Ceciliaa ja Tuuliaa inspiroi muodot sekä siluetit. He hakevat myös vaikutteita kavereiltaan. Lisäksi he ammentavat sitä mitä näkevät ympärillään. — Kyllä se on osa identiteettiä miten pukeutuu ja se heijastaa sitä kuinka ajattelee itsestään ja ympäristöstään.

Karma ja Elias. —Kai me olemme ihan oma inspiraatiomme lähde. Karma ja Elias eivät halua tuoda pukeutumisellaan mitään erikoista esille, Elias toteaakin, että vaatteet ovat vain pala kangasta. Suurin osa heidän vaatteistaan on ostettu käytettynä. Heidän mielestään tuntuu turhalta ostaa uutta, kun käytettyjäkin on jo niin paljon.

Rauha Helin
+ artikkeleita
Sanni Tamminiemi
+ artikkeleita
Vili Mehtälä
+ artikkeleita

Tuoreita

Kun homma alkaa rullata 

Voionmaan koulutuskeskuksen valokuvauslinjalla pääsee kuvaamaan niin perinteisellä filmikameralla kuin...

Ei pelkkää kameran takana seisoskelua

Kun Hyhkyn studion ulko-ovi aukeaa, voi sisältä kuulla tekemisen...

ALAN VAIHTO TOI UNELMIEN ÄÄRELLE 

Pari vuotta sitten Harri Eerola, 52, myi yrityksensä ja...

Teatterin lavalta takaisin kouluun 

Kun esiintyminen virtaa verissä, eivät vastakkaiseen suuntaan puhaltavat tuuletkaan...

Luitko nämä?

Vertaistukea, kahvia ja avosylin tapahtuvia kohtaamisia

Tampereen Hämeenpuistossa sijaitseva SYLI-keskus tarjoaa syömishäiriöön liittyvää vertaistukea niin...

Kannabiksen matka lääkkeestä maailman ykköshuumeeksi

Viimeisten vuosikymmenten aikana kannabis on aiheena noussut esiin kerta...

Tavoitteiden eteen kannattaa tehdä töitä

— Rasmuksen haaveet radioharjoittelusta kävivät toteen Media-alan ammattilinjalla tällä hetkellä...

Voionmaa tänään tukee vastuullista journalismia ja sananvapautta

Voionmaa Media on hyväksytty Jusanekin hallituksen syyskokouksessa Julkisen sanan...

Vuosi voitsilla

Millaista on opiskella Voitsilla toimittajaksi? Videolla opiskelija Ella Vuokila kertoo...

Kun homma alkaa rullata 

Voionmaan koulutuskeskuksen valokuvauslinjalla pääsee kuvaamaan niin perinteisellä filmikameralla kuin digijärkkärilläkin. Vuosi kansanopistolla auttaa sekä oman tyylin etsimisessä että itsenäisen työskentelyn opettelemisessa.  Valokuvaus saattaa olla monelle...

Ei pelkkää kameran takana seisoskelua

Kun Hyhkyn studion ulko-ovi aukeaa, voi sisältä kuulla tekemisen meininkiä. Naurua, puheen sorinaa, paukutusta ja porakoneen ääntä. Mitä ihmettä siellä oikein tapahtuu? Voi jo...

ALAN VAIHTO TOI UNELMIEN ÄÄRELLE 

Pari vuotta sitten Harri Eerola, 52, myi yrityksensä ja lähti intohimonsa ohjaamana opiskelemaan Voitsille. Aktiivista urheilu- ja dokumentti-intoilijaa kiinnostavat ilmiöt, ihmiset ja asiat. Hän...