Ekologisuus on tyylikästä

Muotigallup paljastaa tamperelaisten vastuullisen pukeutumisen.

Kestävä kehitys ja ekologiset valinnat ovat olleet jo pitkään nouseva trendi pukeutumisessa. Yhä useampi ostaa vaatteensa käytettynä tai kuluttaa uutena ostetut tuotteet loppuun asti. Kysyimme tamperelaisilta heidän suhtautumisestaan vaatteisiin ja omaan tyyliinsä. Lisäksi kysyimme, mikä heitä inspiroi omassa pukeutumisessa, ja mistä he ostavat vaatteensa.

Alli. Alli kertoo arvostavansa eettisesti tuotettuja vaatteita, ja häntä kiinnostavat suomibrändit. — Kun kaipaan inspiraatiota käännyn siskoni puoleen. Hän on kiinnostunut vaatteista, ja usein tarkistan hänen uudet tuulet. Nettishoppailen ahkerasti, mutta osan vaatteista ostan kirpputoreilta. Pitkälti kuitenkin arvostan vaatteiden käytännöllisyyttä ja eettisyyttä.

Tuulia. Tuulia saa inspiraationsa ystäviltä sekä tutkimalla UFF:n tarjontaa säännöllisesti. — Tykkään tuoda omaa persoonaani, fiilistä ja tunnelmaa esille vaatteiden ja pukeutumisen avulla. Yhdistelen yllättäviä värejä ja vaatekappaleita. Lempiharrastukseni onkin mennä kauppaan korkokengät jalassa ja parhaat päällä. Rakastan pukeutumista ja sen kaikkia mahdollisuuksia. Tuulia kertoo ostavansa lähes kaikki vaatteensa käytettynä, mutta osan upeista vintage-aarteistaan hän on saanut äidiltään.

Päivä. Päivälle pukeutumisessa merkityksellistä ovat värit ja laatu. — Inspiraation saan omasta päästäni, mutta se ei tarkoita, että olisin nämä vaatteet itse tehnyt. On tärkeää että vaatteet ovat värikkäitä, sillä en tykkää olla mustissa vaatteissa. Ostaessani vaatteita ne ovat uusia, mutta minulla on tapana käyttää niitä hirveän kauan. Lisäksi minulla on allergioita, joidenka takia voin käyttää vain puuvillaisia vaatteita. Tästä syystä esimerkiksi Marimekon puuvillamekot ovat erittäin hyviä.

Eemil. — Saan vaikutteita pukeutumiseeni ystäviltä, mutta suurimmaksi osaksi inspiraatio tulee sosiaalisesta mediasta. Olen huomannut viime aikoina kiinnittäväni enemmän huomiota siihen, miten pukeudun. Enää en pue mitä sattuu, vaan mietin edes vähän, miten vaatteet sopivat yhteen ja muodostavat asukokonaisuuden. Ostan jotkut asusteet, kuten esimerkiksi kengät käytettyinä, mutta muuten hankin vaatteeni lähinnä nettikaupoista.

Riku. Riku ostaa vaatteensa uusina, mutta panostaa laatuun ja kestävyyteen — Asiallisen korrekti ja klassisempi tyyli on minun juttuni. Siinä on tiettyjä sääntöjä joita täytyy noudattaa. Oikeasti laadukkaita vaatteita on todella vaikeaa löytää ja useimmiten ne ovat myös todella kalliita. Suomessa laadukkaat klassiset miestenvaatteet ostetaan Helsingistä, mutta kyllä Tampereeltakin löytyy jos osaa etsiä.

Cecilia ja Tuulia. Ceciliaa ja Tuuliaa inspiroi muodot sekä siluetit. He hakevat myös vaikutteita kavereiltaan. Lisäksi he ammentavat sitä mitä näkevät ympärillään. — Kyllä se on osa identiteettiä miten pukeutuu ja se heijastaa sitä kuinka ajattelee itsestään ja ympäristöstään.

Karma ja Elias. —Kai me olemme ihan oma inspiraatiomme lähde. Karma ja Elias eivät halua tuoda pukeutumisellaan mitään erikoista esille, Elias toteaakin, että vaatteet ovat vain pala kangasta. Suurin osa heidän vaatteistaan on ostettu käytettynä. Heidän mielestään tuntuu turhalta ostaa uutta, kun käytettyjäkin on jo niin paljon.

Rauha Helin
+ lisää artikkeleita
Sanni Tamminiemi
+ lisää artikkeleita
Vili Mehtälä
+ lisää artikkeleita

Tuoreita

Matka kasvatuksen maailmaan 

Kasvatustieteen peruslinjalla syvennytään vuoden ajan kasvatukseen; eikä vain muiden...

Työväenmuseo Werstaan päänäyttelyn lyhytelokuvat ovat voitsilaisten käsialaa

Voionmaan koulutuskeskus on saanut kunnian olla mukana toteuttamassa Työväenmuseo...

“Silloin tuntui, että en lähde hoitoon, koska enhän minä mikään hullu ole” 

Osa miehistä edelleen ennemmin hautaa mielenterveysongelmansa kuin kohtaa ne....

Pinkkiä feminismiä: Barbie-elokuva näyttää todellisen maailman epätasa-arvon ja joitakuita se harmittaa

Barbie-elokuva on rehellinen feministinen kannanotto, joka tulee tarpeeseen. Elokuvassa...

Luitko nämä?

Pitkän parisuhteen taustalla hikeä ja pullantuoksua 

Metsäpolku on peittynyt koivuista pudonneisiin kellertäviin lehtiin. Polulla kulkevat...

Kolumni: Koulutusta etsimässä

Kun opinto-ohjaaja käski etsimään itselle kiinnostavan koulutuksen Opintopolusta, olin...

“Vaalivirkailijana en saa kehottaa ketään äänestämään, mutta toivoisin aktiivisuutta ihan kaikilta”

Nuoret ovat epäaktiivisia äänestäjiä, mutta samalla he työskentelevät vaalitoimitsijoina.   Korona on...

Elokuva- ja tv-linjalla pääsee tositoimiin 

Elokuva- ja tv-linja, tutummin ETV, antaa opiskelijalle tietoa elokuvan...

Aktivismin vapaamatkustajat

Sosiaalisessa mediassa aktivismi on paljon esillä. Annetut lupaukset paremman...

Matka kasvatuksen maailmaan 

Kasvatustieteen peruslinjalla syvennytään vuoden ajan kasvatukseen; eikä vain muiden opettamiseen, vaan myös omaan itseensä oppijana. Koulutuksen aikana opitaan myös, ettei kasvatustiede tarkoita pelkkää opettamista,...

Työväenmuseo Werstaan päänäyttelyn lyhytelokuvat ovat voitsilaisten käsialaa

Voionmaan koulutuskeskus on saanut kunnian olla mukana toteuttamassa Työväenmuseo Werstaan uutta päänäyttelyä. Voitsilaiset ovat olleet mukana tuottamassa päänäyttelyssä esillä olevia lyhytelokuvia.  Näyttely avautui yleisölle 16....

“Silloin tuntui, että en lähde hoitoon, koska enhän minä mikään hullu ole” 

Osa miehistä edelleen ennemmin hautaa mielenterveysongelmansa kuin kohtaa ne. Avun hakemista voivat hankaloittaa häpeä, maskuliinisuuden rikkoutumisen pelko sekä perinteinen miehen malli.   –En enää tiennyt että...