Voionmaan oppilaskunnan hallitus kaudelle 2016–2017 on valittu, mutta mitä, miten ja millä ajatusmaailmalla he aikovat hoitaa asioita? Kysyimme asiasta ja saimme vastauksia.

Maria Muilu ja Jaakko Virolainen – kaksi oppilasta, jotka hakivat puheenjohtajan paikkaa demokratian säännöillä toimivalla äänestyksellä. He molemmat ovat journalisteja. Miten tässä nyt näin pääsi käymään?

Elokuun 23. päivä suoritettu äänestys puheenjohtajasta pidettiin näiden kahden kandidaatin kesken. Muilu voitti ja valittiin. Tämän lisäksi toinen puheenjohtajakandidaatti Virolainen ja yhteensä 10 muuta edustajaa osoitettiin kaikkien Voionmaalaisten keskuudesta oppilaskunnan hallitukseen.

– Oppilaskunnan hallitus on Voionmaan opiston oppilaiden kasvoina ja äänitorvena toimiva ryhmä, joka on samalla myös hyvin low-key; oppilaina oppilaiden seurassa, tuore puheenjohtaja kertoo haastattelussa.

Jaakko Virolainen on myös samalla kannalla. Hänen mielestään oppilaiden pitää pystyä ottamaan yhteyttä ja kertomaan mahdollisista ongelmista sekä muutosehdotuksista rennosti sekä luonnollisesti. Täten tieto saadaan eteenpäin ja toiminta käyntiin.

Virolainen kommentoi, että halukkuutta puheenjohtajan paikalle olisi saanut olla enemmänkin. Hän on silti tyytyväinen siihen, miten asiat lopulta päätyivät.

Muilu sekä Virolainen ovat samaa mieltä hallituksen pääasiallisista tavoitteista. Yksi tärkeimmistä on saada eri ryhmille hyvä yhteishenki. Voionmaalla yhteisöllisyys on tärkeää, ja oppilaskunnan hallitus tulee tekemään voitavansa tämän saavuttamiseksi.

Kanssakäymisen ja informaation kulun on oltava sujuvaa. Tämän vuoksi koulun ilmapiiri pyritään pitämään mahdollisimman kasuaalina ja toimivana.

– Hallitus tulee pitämään kokouksia, joissa keskustellaan oppilaiden tarpeista, viihtyvyydestä ja koulun yleisistä asioista monien muiden rinnalla. Ensimmäinen askel yleiseen viihtyvyyteen on jo päätetty – bileet. Muita tapahtumia sekä kaikkea mahdollista voidaan kyllä järjestää; se riippuu täysin oppilaskunnan aktiivisuudesta ja halusta tehdä asioita opiskelun ohella, kommentoi Muilu.

Hän kertoo myös, että hallitukseen valitaan avainhenkilöt heti, kun kokouksia päästään pitämään.

Virolaisen näkökulma hallituksen tehtäviin on, että toiminnan kehitys ja ideointi pitää saada käyntiin mahdollisimman nopeasti. Hän tahtoisi kuulla kaikkien halukkaiden mielipiteet sekä parannusehdotukset.

– Voionmaa koki monia muutoksia sitten viime vuoden: uusi rakennus ja uudet oppilaat. Näiden mukana uusia ideoita ja toimintatapoja pitäisi miettiä nyt enemmän kuin koskaan ennen, Virolainen pohtii. Hyvä tapa tiivistää yleinen oppilaskunnan henki olisi hänen lausahduksensa ”yhteinen oppilaskunta”.

Hallitus pitää oppilaista huolta ja toimii linkkinä eri tahojen välillä. Kouluvuoden edetessä tulemme näkemään, miten he etenevät toiminnassaan ja suoriutuvat eri tehtävistään. Muistakaa, jos on mitä tahansa sanottavaa, niin oppilaskunta on valmis kuuntelemaan!

Teksti: Olli Laukkanen

Aiheeseen liittyvää

Vastaa