Lähdimme maanantaina 7.9. matkaan arvovaltaisen raadin kanssa selvittämään, mikä asuntola on Voionmaalla paras. Raatiin kuuluivat Julia Kukkonen (entinen Näsikylän asukas), Helmi Koivisto (Puukstaavi), Heidi Wikström (Tampere), Linda Nyman (Soihtu) ja Sami Helminen (Kipinä). Aloitimme kierroksen Puukstaavista, josta jatkoimme matkaa Soihdun kautta Näsikylään ja päätimme matkamme Kipinään.

Raati tutki rauhassa jokaisesta asuntolasta yhteiset tilat ja muutaman huoneen. He kiinnittivät huomiota muun muassa siisteyteen ja asuntolan kokonaisilmeeseen. Raadin jäsenet myös kertoivat omasta asuntolastaan pointteja, jotka eivät välttämättä tule heti selväksi ulkopuoliselle. Kaikista asuntoloista löytyi hyviä ja huonoja puolia, jotka raati kirjasi tarkkaan ylös.

Tulokset ovat seuraavanlaiset:

Näsikylä, 78 pistettä

Näsikylästä ei löytynyt televisiota, mutta tilavuudesta annettiin paljon kiitosta. Raadin mielestä tilaa oli enemmän kuin riittävästi, muun muassa keittiössä, vaikka Näsikylän asunnoissa majailee jopa neljä ihmistä. Wc ja suihkutilat olivat myös erittäin avarat. Säilytystilan määrästä kaikki olivat yksimielisesti sitä mieltä, että sitä on liian vähän. Myös se, että kaapit oli sijoitettu eteiseen, aiheutti kummastusta.

”Siellä voi järjestää bileitä häiritsemättä ketään.”

Eniten miinusta Näsikylä kuitenkin sai huhuttujen homeongelmien takia. Toivottavasti tulevaisuudessa nekin saadaan hoidettua huoneiden välisten äänieristyksen lisäksi, niin Näsikylä voisi jopa nousta viimeiseltä sijalta.

Mutta kylmää vettä tuli hanasta ja siihen oltiin tyytyväisiä!

Kipinä, 79 pistettä

Kipinä kiri yhden pisteen erolla kolmannelle sijalle. Raadin keskuudessa pidettiin siitä, kuinka paljon jääkaappitilaa asukkaille löytyi ja myös siitä, että pyykkejä ei tarvitse kantaa alakertaa pidemmälle pesuun. Telkkari löytyi ja se oli hyvin aseteltu hieman korkeammalle katselumukavuuden kannalta. Keittiö olisi monen raadin jäsenen mielestä saanut olla isompi.

Yöllinen meininki Kipinässä mietitytti kahdelta kannalta. Siellä ei ole paras mahdollinen äänieristys, joten metelistä saattaa unisempi kaveri häiriintyä. Mutta toisaalta, on mukavaa että ihmiset viihtyvät Kipinässä pidempäänkin, istuskellen ja iltaa viettäen.

”Kipinä on rakkaus. Kipinä on elämä. Kipsu 4 life.”

Huoneita pidettiin hieman pieninä, mutta kuitenkin asuttavan kokoisina. Mitä säilytystilaan tulee, yksi raadin jäsen oli sitä mieltä että sitä on riittävästi ja toinen että sitä on vähän. Mutta eivätköhän kaikkien tavarat kuitenkin kaappeihin mahdu!

Soihtu, 98 pistettä

Toisella sijalla oleva Soihtu sai erityisen hyvää palautetta siisteydestä sekä valoisuudesta, ja jopa sana ”luksus” mainittiin. Melut tai äänet eivät asukkaiden mukaan kantaudu huoneisiin, joten rauhallisuus on taattu. Soihdusta löytyi myös raadin yllätykseksi hieman erikokoisia huoneita, joten erilaisia vaihtoehtoja on.

”Siellä on siistiä ja eikä ole ihan rotisko.”

Kaappitilaa oli huoneissa niukasti, yksi kaappi kahta henkilöä kohden eikä juuri muita paikkoja tavaroiden säilytykseen. Raati kiinnitti huomiota siihen, että wc:t ja suihkut olivat kaikissa huoneissa samassa tilassa, joissain huoneissa varsin ahtaasti.

Keittiössä hana toimii väärinpäin, mutta eniten raatia huolestutti viikonloppujen häätömahdollisuus. Muuten Soihtua pidettiin oikein kelpo asuinpaikkana koulun ajaksi.

Puukstaavi, 109 pistettä

Voittajaksi yli 100 pisteellä valikoitui Puukstaavi! Jääkaappitilaa on sopivasti, yleisissä tiloissa istumapaikkoja on runsaasti ja videotykki tuntui olevan kirsikka kakun päällä. Eniten kiitosta kuitenkin tuli Puukstaavin ”Kommari”-menetelmästä. Siellä on siis kommariruokatarvikkeita, jotka ovat kaikkien yhteiseen käyttöön. Ne ostetaan rahoilla, mitkä saadaan pulloista, joita kertyy oleskelutilaan. Noottia tuli pienehköstä sotkuisuudesta, ja sana ”räkälä” tuli erään raatilaisen mieleen tiloja tutkiessa. Keittiötä ei myöskään voinut haukkua kovin tilavaksi.

”Puksussa on kivat kämpät (ehkä vähän sotkuiset ja vanhat, mut silti kodikkaat.”

Huoneista nousi positiivisesti esille niiden iso koko ja säilytystilojen määrä. Molemmille asukeille löytyy oma vaatekaappi ja lisäksi kolme pöytälaatikkoa. Eteisessä on myös yksi kaappi, johon on mahdollista sijoittaa tavaroitaan. Välikössä sijaitsee erillinen wc ja suihku, jotka neljä opiskelijaa jakaa. Tästä raadilla oli myös kaksi mielipidettä: toisen mielestä se oli hyvä juttu, kun toisen mielestä ei taas niinkään.

”Niin se vain on.”

Täten voimme siis julistaa Puukstaavin Voionmaan parhaaksi asuntolaksi 2015! Monen toimivan tekijän summa johti tähän tulokseen, mutta kuitenkin äänestävä kansa oli eri mieltä. Mielipidekyselyn mukaan Kipinä on selvästi opiston suosituin asuntola.

Teksti: Ronna Meir
Kuvat: Emilia Ala-Mononen

Aiheeseen liittyvää

Vastaa