Voionmaalla vietetyn lukuvuoden aikana opitaan uusia asioita, kenties aikuistutaankin, mutta ennen kaikkea tutustutaan uusiin ihmisiin. Monet opiskelijoista majoittuvat opiston asuntoloihin, mikä mahdollistaa vapaa-ajan viettämisen opiskelutoverien kanssa. Useat asuvat ensi kertaa poissa kotoa ja jakavat huoneensa jonkun toisen kanssa. Siinä muutamia lähtökohtia, joista uudet ystävyyssuhteet syntyvät.

 1. Miten päädyitte opiskelemaan Voionmaalle?
 2. Milloin tapasitte ensimmäisen kerran?
 3. Kuvailkaa toisianne. Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet toisessa?
 4. Miksi uskotte ystävystyneenne?

Isosisko-pikkusisko

Photo.Uudet.Ystävyyssuhteet.AnuSaaru.muokattu.pieni © Sami.Helminen

Radiotoimittajaksi opiskeleva Anu Olkkonen, 25, ja elokuva- ja tv puolella opintojaan suorittava Saara-Maria ”Saaru” Näsi, 19, ovat kämppiksiä Kipinässä.

 1. Saaru: Elokuva- ja tv-ala kiinnosti minua. Olen erityisesti kiinnostunut kuvaamisesta ja valoista. Anu: Halusin kääntää uuden sivun elämässäni ja lähteä jälleen opiskelemaan useamman välivuoden jälkeen.
 1. Anu: Tapasimme ensi kerran keskiviikkona, kun koulu alkoi. Saaru oli tupakalla Kipinän edessä ja hieman allapäin, koska hänellä ei ollut kämppistä. Sanoin Saarulle, että voin olla sinun kämppiksesi.
 1. Anu: Saaru on iloinen, pirtsakka ja suloinen tyttö. Hän on myös nauravainen ja mukava kämppis. Öisin Saaru tulee välillä ryminällä sisälle huoneeseen eikä kuule herätyskelloa aamulla. Saaru: Anu on puhelias ja avoin. Luottamus häneen on syntynyt uskomattoman nopeasti ja pystymme keskustelemaan avoimesti asioista. Joskus isosiskomainen huolenpito ärsyttää.
 1. Saaru: Samanlainen huumorintaju ja paljon samoja ajatuksia, joita jaamme.

Netflix and chill

Photo.Uudet.Ystävyyssuhteet.HelmiNinnu.muokattu.pieni © Sami.Helminen

Näyttelijöiksi opiskelevat Nina ”Ninnu” Ståhl, 30, ja Helmi Koivisto, 19, nukkuvat yöt parisängyssä. Heidän väliinsä mahtuu tuttu ja turvallinen Snoopy-pehmolelu.

 1. Ninnu: Hain neljästi tänne, mutta en tullut pääsykokeisiin kertaakaan. Nyt pääsin haastattelun kautta sisään. Helmi: Pyrin opiskelemaan teatterikorkeakouluun, mutta en päässyt sisään. Näytteleminen kiinnosti ja lopulta hain tänne.
 1. Ninnu: Tapasimme tiistaina päivää ennen koulun alkua. Sielujemme kohtaaminen oli sellainen harmoninen fengshui. Helmi: Nähtyäni kaikki Ninnun sheikerit järkytyin, että miten tulen toimeen jonkun himourheilijan kanssa. Arvioni osoittautuikin vääräksi ja ystävystyimme.
 1. Ninnu: Helmissä ärsyttää täydellisyys. Hän on taitava ja osaava asiassa kuin asiassa. Minä olen kuitenkin meistä se puheenjohtaja ja Helmi on assistentti-kuljettaja. Helmi: Ninnun kanssa ei tarvitse kierrellä asioita, vaan ne voi sanoa suoraan.
 1. Ninnu: Helmillä on yhtä huono huumorintaju kuin minullakin. Helmi: Läppä lentää koko ajan eikä kumpikaan ota niistä itseensä.

Syvä luottamus toiseen

Photo.Uudet.Ystävyyssuhteet.AtroEmilia.muokattu.pieni © Sami.Helminen

Kipinässä asuva Atro Lamppu, 21, ja Soihdun asukas Emilia Ala-Mononen, 19, tutustuivat vasta Voionmaalla, vaikka ovat olleet monesti samoilla keikoilla Tampereen alueella. Atro opiskelee elokuva- ja tv-koulutuksessa ja Emilia puolestaan valokuvalinjalla.

 1. Emilia: Hain Voionmaalle, koska en päässyt Tampereen yliopistoon opiskelemaan. Olen ollut aina kiinnostunut valokuvauksesta. Atro: Kävin pääsykokeissa istumassa, mutta minulla oli silloin jo työllistyminen mielessä. ETV:llä kiinnostaa erityisesti laitteiston tekniikka.
 1. Emilia: Ensimmäisenä päivänä kauppareissulla, jolle Atro lähti mukaan yllättäen.
 1. Atro: Emilia on lempeä, fiksu ja syvällisesti ajatteleva. Lisäksi hänellä on hyvä musiikkimaku. Joskus tulee tilanteita, kun emme täysin ymmärrä toisiamme. Emilia: Atro on eläväinen ja jatkuvasti liikkeessä. On itse asiassa yllättävää, että emme ole tavanneet aikaisemmin. Olemme olleet Tampereella monilla samoilla keikoilla.
 1. Emilia: Tuntuu siltä, että meidän olisi kuulunut olla ystäviä jo pitkään. Olemme ehkä vähän toistemme vastakohtia. Atro: Meidän välissä ei ole ollut mitään muureja. On ollut helppo puhua ja keskustella alusta asti.

”Jos jokin juttu käy minulle, niin silloin se käy myös Markukselle, toteaa Karim.”

Photo.Uudet.Ystävyyssuhteet.KarimMarkus.muokattu.pieni © Sami.Helminen

Helsinkiläiset Karim Rapatti, 23, ja Markus Kainulainen, 28, eivät olleet tavanneet ennen haastattelua, jonka ansiosta he pääsivät opiskelemaan Voionmaan näyttelijäkoulutukseen. Kämppiksiä heistä tuli lopulta muutaman mutkan kautta.

 1. Markus: Yksinkertaisesti olen halunnut aina näytellä ja nyt päätin katsoa tämän kortin. Karim toteaa motiivinsa hakea Voionmaalle täsmälleen samaksi.
 1. Markus: Tapasimme ensimmäisen kerran haastattelussa, jolloin vaihdoimme muutaman sanan. Automatkalla Voionmaalle tajusimme, että meistä on pakko tulla kämppiksiä. Sen verran hyvin kemiat kohtasivat.
 1. Karim: Markus on sydämellinen ja täysjärkinen kaveri. Ei ole alkanut tympimään missään vaiheessa. Huono puoli oli alussa se, että hän aina katosi johonkin ilmoittamatta. Markus: Karim on kaikin puolin loistava kämppis. Karimin huolenpidon ansiosta tajusin, että täytyy aina ilmoittaa, jos lähden pois.
 1. Karim: Varmasti samankaltaisuus on yhdistävä tekijä. Olemme kuin paita ja peppu. Markus: Meidän ajattelu on järjestäen samalla tasolla.

Kuvassa esitetään Markuksen biisiä:

Teksti: Akseli Innanen,
Kuvat: Sami Helminen

Aiheeseen liittyvää

Vastaa