Kolme toisilleen tuntematonta ihmistä. Voionmaan koulutuskeskuksen journalistilinja. Intohimo urheiluun. Näistä aineksista syntyi Urheilujuttu. Ketkä tämän projektin takana ovat ja mistä ihmeestä on oikein kyse?

 

Urheilujuttu on sivusto, joka julkaisee urheiluun liittyviä artikkeleja, videoita ja haastatteluja. Idean takana ovat Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskelevat Verneri Hedman, Samuli Lähteenmaa ja Mikko Pajala. Urheilujutun kotisivut pyörivät WordPress- pohjalla. Nykymaailman malliin sivusto pyörii myös Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa.

Urheilujutun repertuaari sisältää jalkapallon, jääkiekon, koripallon, moottoriurheilun, baseballin ja yleisurheilun. Lajikirjoa ollaan kuitenkin laajentamassa.

_dm31054

Verneri Hedman

Saavutimme haastatteluun Verneri Hedmanin.

 

Mistä Urheilujuttu alkoi?

Yhteinen kiinnostus urheiluun teki Urheilujutun perustamisen mahdolliseksi. Hedmanin mukaan idea urheilusivuston pystyyn laittamisesta jäi alun perin ”kytemään”, mutta Pajala laittoi eräänä yönä WordPress-sivun pystyyn ja kirjoitti sinne ensimmäisen jutun. Siitä se sitten lähti. Samuli Lähteenmaan keksimä nimi on yksinkertaisuudeltaan kaunis: Urheilujuttu. Simppeliä ja tehokasta.

Sosiaalisen median alustat tulivat mukaan sivuston perustamisen jälkeen. Hedman lisää, että Facebookia lukuun ottamatta some-sivustoja ei tule paljoakaan käytettyä. Markkinointi tapahtuu myös sosiaalisen median kautta, mutta mitään säännöllistä systeemiä markkinointiin ei kolmikolla ole.

 

Samuli Lähteenmaa

Samuli Lähteenmaa

Löytyykö työnjakoa?

Kaikki ovat niin sanotusti toistensa pomoja. Jutut tehdään kaikkien kesken ja päätökset tehdään yhdessä. Hedman lisää kuitenkin, että Pajala on tehnyt suurimman määrän töitä sivustolla verrattuna Lähteenmaahan ja häneen itseensä. Pajala on myös painottunut raskaammin kirjoituksen puolelle, kun taas Hedman ja Lähteenmaa hakevat materiaalia äänen ja videon muodossa.

Kolmikko on suunnittelemassa uusia projekteja koko ajan. Suurempia videoprojekteja on suunnitteilla jo useampikin kappale. Yksi videohaastattelu sivulta jo löytyykin.

 

Antoisin juttu Urheilujutun parissa tähän mennessä?

Äsken mainittu Elias Ahteen videohaastattelu, jonka Lähteenmaa teki soolona, oli Hedmanin mukaan mieleenpainuvin. Se herätti Hedmanin mukaan todellisuuteen, että videohaastattelun tekeminen ei olekaan niin helppoa kuin miltä se näyttää vaikkapa YouTube-videoissa.

 

Mikko Pajala

Mikko Pajala

Entä turhauttavin asia tai hetki?

 Syysloma. Kolmikolla olisi ollut hyvä flow päällä ja valmius tehdä juttuja, kunnes loma tuli ja vei tarmon.

Perussuomalainen mies kun lomailee, niin hanskat putoavat käsistä, toteaa Hedman.

 

Urheilujutun tulevaisuus?

 – Jos Nelonen Media soittaisi ja pääsisi pitämään jotakin show`ta Urheilujutun kanssa, niin olisihan se kiva, Hedman heittää.

Kuuluisuus ei kuitenkaan ole niin sanotusti tärkeää miehelle. Tietenkin olisi hienoa olla jollakin tasolla tunnettu, vaikkapa Tampereen ja Pirkanmaan alueella. Korkeampana prioriteettina hän kuitenkin pitää aitoa kiinnostusta asiaan, mikä ajaa heitä eteenpäin tälläkin hetkellä.

Ei siitä mitään klikkihelvettiä haluta, sanoo Hedman.

Asian pitää olla meidän näköistä ja mielenkiintoista. Aina pitää olla haaveita, mutta ei liikaa.

Hedman ei tiedä, että miten Urheilujutun käy tulevaisuudessa. Tarkoitus on pitää keissi harrastuspohjalla ja jatkaa hyvän alun ylläpitämistä. Ehkä homma hajoaa keväällä, kun koulussa luokka jakaantuu kahteen puoleen, ääni- ja videopuoli sekä kirjoituspuoli. Hän on kuitenkin positiivinen, että Urheilujuttu tulee jatkamaan toimintaansa tämän jaonkin jälkeen.

Yksi kolmikon tavoitteista tulevaisuudessa on laajentaa lajikohtaista erikoisosaamista sivulla. Tämä tarkoittaa lisää kirjoittajia, jotka ovat erikoistuneet johonkin tiettyyn lajiin ja ovat syventyneet siihen.

 

Urheilujuttu muutamalla sanalla?

Huumori, ryhmätyöskentely, ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä.

 

Urheilujuttuun voi ottaa yhteyttä laittamalla sähköpostia osoitteeseen urheilujuttu@gmail.com

 

Linkit:

WordPress

Facebook

Twitter

Instagram

 

Teksti: Markus Puolakanaho ja Olli Laukkanen

Kuvat: Markus Puolakanaho

Aiheeseen liittyvää

Vastaa