Testissä yliopiston ravintolan Rohee-lounas

 


Laadukasta ja edullista kotiruokaa kampuksen keskeisimmällä paikalla

p-1.jpg

✰✰✰✰

 

Missä? Tampereen yliopiston päärakennus, toinen kerros

Milloin? Ma-to klo 10.30-17.00, pe klo 10.30-16.00, la klo 11.00 -14.30

Miten paljon? Opiskelija 2,60€, Henkilökunta 5,90€

 

Tampereen yliopiston Juvenes-pääravintola on keskeisen sijaintinsa ja viihtyisyytensä vuoksi suosittu lounaspaikka opiskelijoiden keskuudessa. Valoisa ravintola tarjoaa edullista lounasta jokaisena arkipäivänä.

Torstaina kello kahdentoista maissa ravintolan edustalla parveilee nälkäisiä ihmisiä jonoksi asti. Olemme sattuneet paikalle ruuhkaisimpaan lounasaikaan. Ilokseni saan kuulla, että kasvisruokalinjastolle ei ole lainkaan jonoa. Lihaa syövä lounasseuralaiseni joutuu ikävä kyllä jonon hännille odottamaan vuoroaan. Pöytään päästyä kellon vilkaisu kertoo, että jonottamiseen on kulunut noin kymmenen minuuttia. Ei mahdoton odotteluaika tunnin ruokatauolla.

Siistissä ja viihtyisässä ravintolassa on mukava nauttia lounastauosta ja katsella suurista ikkunoista avautuvaa kaupunkia. Ongelmia tuottaa ainoastaan suuri asiakasmäärä. Kiireisimpänä aikana pöytien välissä liikkuminen sekä istumapaikan löytäminen on hankalaa.

Salin täyttää astioiden kalahtelu ja puheen sorina. Paikoin desibelit tuntuvat nousevan turhankin korkeiksi ja oman pöytäseurueen puheesta voi olla vaikeaa saada selvää. Sen kuitenkin ymmärtää, kun kyseessä on suosittu ravintola, jolla on noin sata lounasasiakasta päivässä.

Lounaalla on tarjolla neljä pääruokavaihtoehtoa; jauheliha-pekoni-tuorejuustorullat, pinaattiletut, kasvisgratiini ja torstaiseen tapaan myös perinteinen hernekeitto. Testaamme koemaistajani kanssa näistä kolmea. Lautaselleni valikoituu pinaattilettuja, kasvisgratiinia ja lisukkeeksi keitettyjä kasviksia sekä riisiä. Lisäksi kasaan tukevan annoksen ravintolan monipuolisesta salaattipöydästä ja otan pari palaa vaaleaa leipää. Ruokajuomana toimii vesi.

 

Ruokajuttu_kuvat_Valmis

 

Seuralaiseni valitsee ruuaksi jauheliharullat ja kylkeen riisiä, keitettyjä perunoita sekä sipulikastiketta. Myös hän ottaa lisukesalaatin, palan sekä tummaa että vaaleaa leipää ja lasillisen maitoa. Molemmat olemme sitä mieltä, että lounaspöydästä löytyy runsaasti valinnanvaraa ja ruokaa saa ottaa riittävästi.

Paitsi että ruokaa on paljon, se on myös erittäin maittavaa. Pinaattiletut eivät ole perinteisiä eineslättyjä, vaan ne ovat selvästi itse paistettuja. Niiden oheen olisin kuitenkin kaivannut jotain hilloa tai kastiketta antamaan makua. Kasvisgratiini on hyvin maustettua ja kermaista. Riisi ja keitetyt vihannekset tuovat ateriaan monipuolisuutta.

 

DSC_1456_00001

Kasvisannoksessa riitti syömistä.

 

Toisen annoksen kohdalla etenkin jauheliharullat pekoni-tuorejuustotäytteellä saavat kehuja. Sipulikastike toimii hyvin mehevien rullien ja perunan lisukkeena. Se tekee myös muuten hieman mauttomasta riisistä maistuvampaa. Kehuja saa myös ruisleipä, joka on kuulemma sopivan pehmeää. Valitsemani vaalea leipä taas on ihanan makeaa ja epäilen siirapilla olevan osuutta asiaan.

 

Ruokajuttu_kuvat_Valmis2

Jauheliharullissa oli täytettä juuri sopivasti.

 

Lopullinen arviomme ruuasta ja ympäristöstä on neljä tähteä viidestä. Kouluravintolaksi Juvenes tarjoaa erittäin laadukasta ja monipuolista ruokaa. Ruuan hinta-laatusuhde on erinomainen ja varsinkin opiskelijalle lounas on varsin edullinen. Pientä hälinää ja ahtautta lukuun ottamatta järjestelyt toimivat ja ympäristö on viihtyisä. Erityisesti pidän paikan keskeisestä sijainnista ja avarasta tilaratkaisusta. Juvenes on lounasravintola, johon jää mieluusti istuskelemaan vielä aterioinnin jälkeenkin.

 

Teksti: Outi Kortelainen

Kuvat: Juuso-Matti Paatsola ja Joni Raivio

Vastaa