Oletko uusi Tampereella ja mietit, mitä voisit tehdä vapaa-ajalla? Vai onko Tampere kenties turhankin tuttu ja kaipaat asioihin uutta näkökulmaa? Näistä kuudesta hyvin erilaisesta paikasta jokainen varmasti löytää omansa. Paikkojen valinnassa pyrittiin siihen, että vaihtoehtoja löytyisi erikokoisille budjeteille.

 

3D CRUSH CAFE – pieni kahvila suurella sydämellä

Itsenäisyydenkadulla sijaitseva pieni erikoiskahvila on harvan tietämä, mutta asiakkaidensa ylistämä. Palvelu on moitteetonta ja ripeää. Hyväntuulinen omistaja on valmis auttamaan pyörätuolinkin kannossa ja tervehtii aina hymyillen.

Paikan erikoisuudeksi voisin mainita 3D-tulostusmahdollisuuden, sekä siihen liittyvät kurssit ja puputerapian. Tarjoilutkaan eivät jätä ketään kylmäksi, löytyy leivonnaista, vegaanista jäätelöä, yli kymmenen erikoiskaakaota kaikenlaisilla lisukkeilla ja vaikka mitä muuta.  Tiloista löytyy myös viihdehuone, jossa voi pelata niin konsoli-  kuin lautapelejäkin ja katsella elokuvia.

ARBORETUMLuontoihmisen must see

Kauniita kukkaistutuksia veden rannalla, sopivasti penkkejä, silmänkantamattomiin nurmea, hyvät lenkkipolut ja kesäisin janoisia palveleva kahvila: mitä muuta ihminen voisi kaivata?  Alue oli hyvin inspiroiva ja kauniilla ilmalla varsin täydellinen paikka pitää esimerkiksi piknikiä kaveriporukan kesken tai vain syventyä mietiskelemään yksin.

PYYNIKIN NÄKÖTORNI – Munkkien ystävän taivas

Pyynikin näkötorni näyttää osuvasti, kuinka pieni suurelta vaikuttava kaupunkimme oikeasti onkaan. Valitettavasti hulppeimmat näköalat aukeavat vasta huipulla, jonne hissi ei kulje. Näin ollen huonokuntoiset tai liikuntarajoitteiset eivät saa aivan täyttä kokemusta.

Näkötornin yhteydessä on pieni, kodikas kahvila, joka on kuuluisa munkeistaan. Niitä saattaa kokoontua juhlapyhinä ostamaan ulos saakka jatkuva ihmismassa. Paikan hinta-laatusuhde on kohdillaan.

IRTI MAASTA – KIIPEILYKESKUS  – Ole oman  elämäsi  Tarzan

Tullintorilla sijaitseva kiipeilykeskus on urheilullisemmasta aktiviteetista pitävän unelma. Vain 15 euron hinnalla pääset haastamaan kuntosi erilaisilla seinillä kiipeillen. Tippumista ei kannata pelätä, sillä turvallisen laskeutumisen varmistavat köysi ja valjaat. Ennen kiipeilyä pidetään myös lyhyt opastus, jossa selitetään, kuinka alueella toimitaan. Ketään ei myöskään jätetä oman onnensa nojaan, vaan ryhmien mukana kulkee aina valvoja.

Itse en valitettavasti voinut kiipeilyä kokeilla, mutta ensikertalainen stunt-kiipeilijäni oli aivan haltioissaan. Haastavinta hänestä oli luottaminen köyteen alas tullessa. Parin laskeutumisen jälkeen siihenkin tottui.

Irti maasta sopii aloittelijalle, mutta kokeneemmatkin saavat haastetta siitä, kun he yrittävät kiivetä vain tietyn väristen ulokkeiden kautta ja saada näin pisteitä.

KULTTUURITALO TELAKKA – Ruokaa ja livemusiikkia

Kulttuuritalo Telakka on suuri ja vanha tiilirakennus, jossa on jotain käsittämättömän kodikasta. Liveroolipelien harrastajana päässäni alkoi heti kuhista ajatuksia siitä, kuinka näitä kauniita tiloja voisi hyödyntää.

Vaikka roolipelit eivät kiinnostaisikaan, on paikka silti hyvin kutsuva. Telakalla on monipuolinen ruoka- ja juomavalikoima, ja hyvin usein siellä kuulee iltaisin livemusiikkia. Lisäksi paikalta löytyy valtava pino vapaasti käytettävissä olevia lautapelejä.

ROOM ESCAPE – Pistä älysi koetukselle

Ulkomailta Suomeen rantautunut pulmanratkaisupeli tarjoaa tamperelaisille viihdettä peräti kahdessa eri paikassa: Keskustorilla ja Finlaysonilla. Huoneita on pelattavina näissä toimipisteissä yhteensä viisi erilaista. Vaikka tarina on eri, on niiden mekaniikka sama: ratkaise huoneen pulmat ja pääse ulos ennen kuin tunnin aika kuluu loppuun.

Tekemistä on niin paljon, että peli toimii ainoastaan ryhmissä. Yksi sen tavoitteista onkin saada esimerkiksi työporukka ryhmäytymään. Vaikka ollaankin suljetussa tilassa, on huoneet suunniteltu niin, ettei ahdistuskohtauksia pääse syntymään.

Pelit ovat hyvin suosittuja, enkä ihmettele. Ainoa miinus niissä on korkeat hinnat. Isommassa ryhmässä hinta jakautuu kuitenkin useammalle. Kannattaa siis kerätä porukka ja pistää itsensä henkisesti likoon!

Huoneesta paenneet

Teksti: Pinja Eskola Kuvat: Jukka Heilimo ja Joni Raivio

Aiheeseen liittyvää

Vastaa