Yhä useamman nuoren kehoa koristavat persoonalliset tatuoinnit. Myös monen voionmaalaisen ihoon on ikuistettu toinen toisistaan poikkeavia kuvia, joissa on vain mielikuvitus rajana. Yleensä tatuoinnin takana on monia henkilökohtaisia merkityksiä. Ihmisiä kiinnostavat erityisesti tatuointien takaa löytyvät tarinat, joista mekin päätimme ottaa selvää.

 

Kuva: Aino Reiman

Aishan lukuisilla tatuoinneilla on kaikilla hyvin yksityiskohtainen tarinansa. Ensimmäiseen tatuointiin eli Oopperan kummituksen maskiin inspiraatio leimahti Lontoon luokkaretkellä.
— Kävin tuolloin katsomassa teatterissa esityksen. Näen itsessäni todella paljon kummituksen hahmoa.
Hänen kehostaan löytyy myös muun muassa Leonardo da Vincin lentokone.
— Halusin ison ja värikkään tatuoinnin. Leonardo on suurimpia innoittajiani niin historian kuin elämänkatsomuksen kannalta. Pystyn ilmaisemaan näin itseäni ilman, että joku tulee kysymään mitä mieltä olen jostain asiasta.

 

Kuva: Aino Reiman

Juuson inspiraationlähteenä ovat olleet hänen lempibändiensä muusikkojen tatuoinnit. Niiden taiteellisuus on myös yksi suuri tekijä niiden ottamisessa. Monille riittää, että tatuointi näyttää hyvältä.
— Minulla on oikeassa rinnassani netin kuvastosta löytämäni musta ruusu. Se on aika perinteinen tatuointi, ja se oli sillä hetkellä ainoa, joka näytti hienolta.

 

Kuva: Linda Salo

Ensimmäisen kuvan jo 16-vuotiaana ihoonsa ottaneen Millan innostus tatuointeihin lähti kaverin kautta.
— Kaverini meni ottamaan tatuoinnin ja ajattelin, että otan itselleni samalla. Minulla on selässä sininen lohikäärme, joka lentää mustan sydämen läpi. Ottaisin lisää, mutta lääkäri sanoi, ettei se ole suositeltavaa. Minulla on niin paljon allergioita, hän harmittelee.

 

Kuva: Linda Salo

Sen sijaan Sarin tatuointi on muisto lapsuudesta. Kuva on hänen isänsä suunnittelema.
— Silloin kun olin pieni, isä piirsi kuulakärkikynällä tatuointeja meille lapsille. Kun tässä vanhenee, rupeaa haikeudella miettimään omaa lapsuuttaan.

 

Kuva: Aino Reiman

Myös monet ystävykset ovat ottaneet toistensa kanssa identtisiä tatuointeja ikuistaakseen ystävyytensä. Yksi näistä on Linda, joka hankki ensimmäisen tatuointinsa kuluneen vuoden lomamatkalla.
— Olin parhaan ystäväni kanssa Espanjassa, jossa otimme molemmat punaiset lootuskukat. Sillä on meille sellainen elämäntilanteeseen liittyvä merkitys, hän paljastaa.

 

Kuva: Aino Reiman

Jo pienestä pitäen tatuoinneista haaveilleella Saralla on niitä kaikkiaan kolme.
— Jokaisella tatuoinnillani on isompi merkitys niiden takana.
Saran vasemmasta reidestä löytyy Friedrich Nietzschen filosofinen tekstitatuointi, kun taas oikeaa reittä koristaa ruusun kuva. Kuvan tarkempaa merkitystä hän ei kuitenkaan kerro.
— Pidän eniten Heir Tattoon Noran tekemistä tatuoinneista, jolta löytyy myös Instagram-tili. Isoin kuvani on hänen tekemä.

 

Kuva: Aino Reiman

Roosa on tatuoinut selkäänsä horoskooppimerkkinsä, jolla on hänelle hyvin erityinen merkitys.
— Nuoreen ikääni nähden olen joutunut kokemaan paljon vaikeita asioita. Tatuointini kuvaa kaikkea sitä vahvuutta, joka on auttanut minua eteenpäin elämässäni.

 

Kuva: Aino Reiman

Ikävin tatuointiin liittyvä tarina löytyy Jamesilta (nimi muutettu), joka heräsi kuutisen vuotta sitten epämääräinen tatuointi mahassaan rankan juhlinnan jälkeen. Hän ei ole enää katkera tehdystä pilasta.
— Olin juonut kaksi päivää viskiä, jonka jälkeen sammuin yhteen asuntoon. Siellä joku piirsi minuun tatuointikoneella. Yritin pari vuotta hieroa sitä saunassa pois, mutta se ei lähtenyt, joten olen hyväksynyt sen.

 

Kuva: Aino Reiman

Tinja tatuoi kuluneen vuoden kesäkuussa spontaanisti itseensä nokkosen.
— Pelasimme sellaista peliä, missä piti sanoa, mitä kasvia joku muistuttaa. Muiden piti arvata, kenestä on kyse. Yksi kaveri sanoi, että jos minä olisin kasvi, niin olisin nokkonen.

 

Kuva: Aino Reiman

Kavereiden kautta tatuointeihin hurahtaneella Markuksella on kerääntynyt viiden vuoden aikana ihoon ikuistettuja kuvia jo kymmenkunta. Tatuoinnit tuovat esiin hänen mielenkiinnon kohteitaan ja ideologiaansa.
— Välillä tämä paikka tuntuu apinoiden planeetalta, ja siitä muistutuksena olen ottanut sääreeni evoluutiotatuoinnin, hän esittelee.

 

Teksti: Marika Kaunisto Kuvat: Aino Reiman ja Linda Salo

 

Aiheeseen liittyvää

Vastaa