Voionmaan alku on aina perehtymisestä perusjuttuihin, ja joskus tämä vähän joillakin tökkii, kun homma on omasta mielestä jo tullessa hallussa. Ole huoletta. Enemmän tulee moitteita liian nopeasta kuin hitaasta etenemisestä, ja harjoituksista tulee nopeasti vaikeampia sekä monipuolisempia ja luvassa on lisää omaa vastuuta.

Ensimmäinen kuukausi on takanapäin ja jotain on jo saatu yhdessä aikaan. Tämä pääkirjoitus on nyt ensimmäisessä toimittaja- ja valokuvausopiskelijoiden yhteisessä nettijulkaisussa. Radiossa opetellaan ensin tekniikkaa ja sitä samaa myös toiseksi ja kolmanneksi, minkä jälkeen tehdään haastattelusarja tähän julkaisuun. Elokuvapuoli on saanut ensimmäiset elävät kuvansa talteen. Näyttelijöiden Kesäyön uni on alkanut ja kuoro kuulosti tosi hyvältä jo kuukauden opintojen jälkeen.

Plussaa kurssille 2015–16 Voitsin viikkoshowsta, joka on pikavauhdilla saatu pystyyn suljetulle kanavalle. Hyvä oivallus oli aloittaa siten, että formaatissa ja toteutuksessa on vielä aavistuksen verran kehittämisen varaa, mutta ohjelmassa on jo nyt hyvä tekemisen meininki. Omat tuotannot ja usein korkeiden koulutusryhmien raja-aitojen yli hyppiminen on hyvä asia, koska siten te sitten myöhemmin kokoatte oikeat tuotannot ja projektit.

Kuten kuukausi sitten juhlasalissa kerroin, niin Voionmaan ja Kiljavan opistot yhdistyvät vuodenvaihteessa. Yhdistyminen ei vaikuta mitenkään nyt meneillään oleviin opintoihin Voionmaalla, mutta terveiset kaikille, että hanke edistyy hyvin. Opistojen henkilökunnat kannattavat hanketta, ja tapaamisista on tullut sellainen tunne, että tämä on opistojen tulevaisuuden kannalta erittäin hyvä homma. Suurempi opisto tarkoittaa opiskelijoille aina monipuolisempaa koulutusvalikkoa ja parempaa ponnahduslautaa seuraaviin opintoihin tai työhön.

Teksti: Rehtori Pasi Salmikallio
Kuva: Hedda Wikström

Aiheeseen liittyvää

Vastaa