Mikä on naisen paikka tämän päivän yhteiskunnassa? Onko meillä toivoakaan tasa-arvosta? Entä mikä on oikea tapa välittää?

 Narttujuttu on vähän toisenlainen rakkausnäytelmä. Se herättää paljon kysymyksiä siitä, voivatko miehet ja naiset kokea kiintymystä samalla tavoin.

Moderni teema on hyvin puhutteleva ja kiinnittää huomiota useisiin yhteiskunnassa vallitseviin epäkohtiin sekä tabuihin. Teemoina ovat muun muassa hyväksikäyttö, syrjintä sekä seksuaalisuus.

Tarinaa kuljettamaan on valittu äiti ja tytär, jotka kokevat kummatkin kasvua näiden suurten kysymysten äärellä.

02-Narttujuttu Marja Vastamäki

”Rakkaus ei ole lahja jumalilta – muutamassa vuodessa seksistä on tullut elokuvissa yhtä yleistä kuin väkivallasta”

Narttujuttu

07-Narttujuttu Marja Vastamäki

Teatteri Iris

Punaisessa salissa vallitsee iloinen tunnelma, toiset laulavat ja muutamat tanssivat. Teatteri Iriksen näyttelijät ovat kohta aloittamassa treenejään, ja kiireen vilkkaa näyttämö saadaankin lavastettua valmiiksi heille. Valmistautuminen 10.9. olevaan ensi-iltaa on loppusuoralla. Tuolloin Narttujuttu näkee päivänvalonsa toteutettuna yhdessä kolmen Teatteriryhmä Sattumasta mukaan tulleen näyttelijän kanssa.

Teatteri Iriksen riveistä löytyy neljä entistä Voionmaan opiston opiskelijaa. Annlis Aaltonen on yksi heistä. Hän näyttelee tarinan teini-ikäistä tytärtä erittäin hyvin.

Myös idea oman teatterin perustamisesta on syntynyt voitsilaisten sekä Suomen Teatteriopiston opiskelijoiden parissa. -Viime keväänä luokkakaveri ehdotti oman teatterin perustamista. Alalla on vaikea työllisyystilanne, joten tämä on oiva tapa työllistää itsensä mieleisellä alalla, Aaltonen kuvailee.

Päivä on ollut hyvin tapahtumarikas jo ennen harjoitusten alkua. Minulle on selvinnyt, että teatterin nimi tulee kreikkalaisesta jumaltarusta ja että Narttujutun trailerin kuvaus on suunniteltu täksi päiväksi.

Sanni Lehdolle tämä on esikoisohjaus, mutta kaikki sujuu tottuneen varmasti. Ryhmä selkeästi kuuntelee häntä, ja he ovat muodostuneet tiiviiksi porukaksi, jolla on selkeä tavoite. Lehto käskee näyttelijät asemiinsa, jotta harjoitukset saadaan käyntiin.

Valot sammuvat.

08-Narttujuttu Marja Vastamäki

”Sinä olet tuollainen vakavamielinen nuori nainen ja minä tällainen vanha höpsö”

Narttujuttu

Mikä ihmeen Narttujuttu

Käsikirjoitus: Aino Martiskainen

Ohjaus: Sanni Lehto

Missä: Teatteri La Strada

Kotisivut: https://www.facebook.com/teatteriiris/

 

Teksti: Janita Kanninen

Kuvat: Marja Vastamäki

 

Aiheeseen liittyvää

Vastaa