Hetken mielijohde, humalainen päätös vai vuosien suunnittelu? Muisto nuoruudesta vai paholaisen merkki?

Tatuoinnit ovat yleistyneet vuosi vuodelta nuorten aikuisten keskuudessa. Osa tatuoinneista ovat vuosien ajan olleet mietinnässä, osat taas valittu walk-in -tapahtuman flässilaudalta. Kokosimme Voionmaalta tatuoituja ihmisiä, jotka kertovat, mistä ideat heidän tatuointeihinsa ovat tulleet.

Juuso Rantonen, 20

”Tatuointi on vielä kesken, mutta se aloitettiin ennen vuoden 2018 joulua. Tatuointini on saanut inspiraation H.P Lovecraftin tarinoista ja erityisesti Chtulhu-nimisestä hahmosta, jota tatuointi esittää. Tatuointi tehdään valmiiksi maaliskuun lopussa.”

Milena Madlin, 23

”Otin Dark Markin vuoden 2016 tammikuussa. Idea tuli siitä, kun katsoin Laurin kanssa Pottereita ja ajattelin niitä katsoessa, että haluan tuon kyseisen kuvion iholleni. Viikkoa myöhemmin Red & White Inkissä oli walk-in, jolloin kävelin kuvan kanssa sisään. Kuoleman varjelukset, jonka sisässä on pokepallo otin vuoden 2018 kesällä hetken mielijohteesta, kun näin pinterestissä kyseisen kuvan ja totesin, ettei osuvampaa kuvausta minusta löydy.”

Inka Huhtamella, 20

”Otin tatuoinnin joulukuussa vuonna 2018 walk-inissa. Olen aina pitänyt Queenistä ja Bohemian rhapsodysta, mutta idea tatuointiin tuli vasta sitten, kun opin sen kappaleen merkityksen samannimisestä elokuvasta. Koin samaistuvani kyseiseen kappaleeseen ja tatuointi on henkilökohtaisemmalla tasolla siitä ansiosta, että se on rakkaan ihmisen käsialaa.”

Sami Elamaa, 28

”Vanhin tatuointini on otettu vuonna 2011 ja kyseessä on God of Warin design Khimerasta. Kuva on löydettävissä googlesta.”

”Ylempi tatuointi on otettu vuonna 2012, ja kyseessä on Hate-nimiseen bändiin liittyvä. Kyseinen bändi soittaa vähän saman tyylistä musiikkia kuin Behemoth, mutta undergroundimpaa. Alempi on puolestaan otettu vuoden 2013 syksyllä. Kyseessä on myös bändiin liittyvä tatuointi. Kuva on Venomin vuonna 2008 julkaisemasta albumista Hell”

”Peste Noiren tatuoinnin otin silloin, kun olin vuonna 2017 Fuengirolassa työharjoittelussa ja halusin sieltä jotain muistoksi iholleni. Logo on tunnistettava ja löytyy googlettamalla. Behemothin logo on uusin tatuointini ja otin sen vuoden 2018 itsenäisyyspäivän paikkeilla. Helsinkiläinen kaverini, Laura Kautovaara, teki kyseisen tatuoinnin.”

Marcus Lindström, 23

”Otin kyseisen tatuoinnin 27. huhtikuuta 2016. Halusin itselleni tatuoinnin, jossa on paljon värejä ja se oli pääasia. Tykkään paljon trooppisesta ilmasta ja palmuista. Tatuoija kuunteli ajatukseni ja piirsi kuvan, johon tykästyin.”

Suvi Levomäki, 34

”Otin tämän tatuoinnin 2019 hiihtolomalla. Tatuoinnin sana fearless muistuttaa minua siitä, että minulla on rohkeutta tehdä sitä, mistä pidän. Tatuoinnit toimivat minulle terapeuttisena voimakeinona ilmaista itseäni ja luottaa itseeni.”

 

Teksti: Terhi Järvinen

Kuvat: Aisha Benahmed

Aiheeseen liittyvää