Osa opettajien muuttolaatikoista oli vielä purkamatta opintojen alkaessa kuukausi sitten TietoPinnissä. Annalan asuntolassa viimeisiä kalusteita kannettiin sisään, kun ensimmäiset asukkaat saapuivat pihaan. Hyhkyn elokuvastudiota rakennetaan ja se valmistuu käyttökuntoon aikataulun mukaan syyskuun loppupuolella.

TietoPinnin luokat, tietoverkko ja muut tilat toimivat alusta lähtien hyvin. Seuraavaksi nostetaan taulut seinille ja laitetaan opiskelijakahvio sekä aulatilat lopulliseen kuntoon. Entinen Humanika-kirjasto toimii Voionmaan koulutuskeskuksen uutena kotina hyvin. Yliopiston hallinto ja henkilökunta ovat toivottaneet maalaiskansanopiston ystävällisesti tervetulleeksi. Akateemikko Mollbergin elokuvissaan käyttämiä hevoskärryjä emme ottaneet vielä mukaan kampukselle.

Voionmaan muuton kanssa tuli lopussa hieman kiire, kun muutimme heinäkuussa yhtä aikaa neljästä paikasta neljään paikkaan ja vanhalle Voionmaan opistolle Ylöjärvelle oli kertynyt 65 vuoden toiminnan aikana yhtä sun toista enemmän tai vähemmän tarpeellista tavaraa.

Yliopiston kampus sopii ehdottomasti mediakoulutuksen ja avoimen yliopiston opintojen kotipesäksi paremmin kuin Ylöjärven maaseutu. Kaikki opintojen kannalta tärkeä on lähempänä. Kun yliopistolla on noin 10 000 muutakin opiskelijaa ja korkeatasoista journalismin sekä viestinnän osaamista, niin paikka tuntuu oikealta. Sitä paitsi sähkökatkot ja vanhaan kiinteistöön liittyvät murheet ovat sopivasti kauempana.

Ensimmäinen kuukausi on takana ja jotain on jo saatu opinnoissakin yhdessä aikaan. Nettilehti valmistui ajallaan, näyttää hyvältä ja siirretään opiston kotisivulle. Elokuvapuoli on taltioinut ensimmäiset elävät kuvansa digitaalisesti. Näyttelijäluokasta kuuluu aivan selvästi, että Salama-sotaa harjoitellaan. Uusi psykologian ryhmä on sopeutunut Voionmaan menoon tyylikkään vähäeleisesti mutta päättäväisesti. Ammattitutkintoja suorittavat tiesivät jo tullessaan, mikä heitä odottaa.

Tampereen ammattikorkeakoulu auditoi syksyn ja talven aikana Voionmaan elokuvaopinnot ja selvittää, voidaanko ne huomioida jatko-opinnoissa. Yhteistyö yliopiston ja avoimen yliopiston kanssa on tiivistynyt ja varmaan sama tahti jatkuu. Voionmaan koulutuskeskus on ollut vuodenvaihteesta lähtien osa Kiljavan opistoa ja Palkansaajien koulutussäätiötä. Seuraavaksi TietoPinniin odotellaan mukaan Kiljavan lyhytkurssilaisia.

Pasi Salmikallio

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvää

Vastaa