Voionmaan koulutuskeskuksen opiskelijoille avoin liikuntatalo Atalpa sijaitsee Tampereen yliopistokampuksella, aivan yliopiston vieressä. Atalpa toivottaa kattavalla, kannustavalla ja poikkeuksellisen edullisella tarjonnallaan tervetulleeksi niin aktiivisimmat treenaajat kuin ensikertalaisetkin.

Viileä pakkasilma kutittaa kasvojani, kun kiiruhdan jumppakassi olallani suojatien yli. Liikuntatalo Atalpan valaistut kirjaimet loistavat pimeässä kutsuen minua luokseen. Vilkaisen kelloa ja kiihdytän tahtiani. Puolituntinen squat-lihaskuntotreeni alkaa reilun viiden minuutin kuluttua.

Liikuntatalo Atalpa tarjoaa Unipoli Sportin monipuolisia ja laadukkaita liikuntapalveluita Tampereen korkeakouluopiskelijoille ja meille nykyisille voitsilaisille. Unipoli Sport vastaa siis Tampereen alueen korkeakoulujen liikuntatarjonnasta. Sekä kuntosali, että ryhmäliikuntatunnit ovat rajattomassa käytössä vuoden ajan vain yhtä edullista 68 euron maksua vastaan.

Tehokasta treeniä omaan tahtiin

Saavun Atalpan pääoville, astelen vastaanottotiskin luo, leimaan korttini lukijaan ja jatkan matkaani vihreäseinäistä käytävää pitkin kohti pukuhuonetta. Lenkkareiden nauhoja solmiessani kuulen oven käyvän ja nurkan takaa ilmestyy jumppaseuralaiseni Sini. Pian olemmekin liikuntasalissa valmiina alkavaan tuntiin.

Aloitamme lämmittelyllä. Saparopäinen ohjaajamme Henna näyttää mallia kyykistellen ja keinuen puolelta toiselle. Nopean lämmittelyn jälkeen on aika ottaa painot käyttöön ja haastaa itseään toden teolla. Henna kuitenkin muistuttaa käyttämään painoja oman jaksamisen mukaan.

 

Squatissa keskitytään alavartalon lihaksiin, joten teemme paljon kyykkyjä ja muita reisiin, pakaroihin ja pohkeisiin kohdistuvia liikesarjoja. Tunnen kuinka lihaksiani kihelmöi ja väsyttää, mutta keskityn kaiuttimista pauhaavan musiikin rytmiin ja suoritan liikkeeni sinnitellen loppuun saakka.

Puolituntinen kuluu yhdessä hujauksessa. Tunnin päätteeksi venyttelemme vielä kevyesti. Nappaan juomapulloni, otan ison kulauksen vettä ja palautan käsipainot sekä jumppamaton välinevarastoon. Palaamme Sinin kanssa pukuhuoneeseen jutustellen innokkaasti hyvästä ja tehokkaasta treenistämme.

 

Jokaiselle jotakin

Vaatteet vaihdettuamme ja jumppakassit pakattuamme on aika jättää Atalpa taaksemme ja suunnata suihkunraikkaina iltatoimien pariin. Kotia kohti reippaillessani fiilistelen liikunnan jälkeistä hyvää oloa. Ryhmässä treenaaminen tuo energiaa ja motivaatiota kaltaiselleni laiskemmallekin liikkujalle.

Atalpan liikuntamahdollisuuksista löytyy mielestäni sopivasti vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Olen erityisen iloinen ryhmäliikuntatuntien monipuolisuudesta ja siitä, että jokainen saa jumpata oman kuntonsa ja osaamisensa mukaan. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, joten liikkumaan voi lähteä lyhyelläkin varoitusajalla. Kuntosali on avoinna arkisin aamuseitsemästä iltakymmeneen.

Ryhmäliikuntakalenterista löytyy hyviä ja yksinkertaisia liikkeitä sisältäviä perusjumppia, kuten kiinteytys ja RVP, mutta myös erikoisempia ja haastavampia tunteja, kuten esimerkiksi intervallispin ja dancemix. Valittavissa on niin aerobisia tunteja, lihaskuntopainotteista harjoittelua kuin kehonhuoltoakin.

Kotiovelle päästessäni olo on väsynyt ja kaikkensa antanut. Kevyen iltapalan jälkeen venyttelen vielä hetken, kunnes on aika käpertyä hyvin ansaituille yöunille. Sitä ennen kuitenkin ripustan lenkkarini eteisen naulaan – seuraavaa jumppatuntia odottamaan.

http://sport.unipolitampere.fi/tarjonta/ryhmaliikunta/tuntikuvaukset.html

Teksti ja kuvat: Anu Pekonen

Aiheeseen liittyvää

Vastaa