Annalassa, noin 7,5 kilometrin päässä Voionmaalta, sijaitsee koulutuskeskuksen asuntola, jossa tänäkin lukuvuonna asuu lukuisia opiskelijoita. Heidän joukostaan löytyi neljä rohkeaa naista, jotka päästivät meidät katsomaan uutta kotiaan – ja eritoten sisustustaan.

 


 

KAISA VIITASALO, 19 & ESSI SUOMALAINEN, 19, VALOKUVAUS

Kuva: Aino Reiman

Valokuvauslinjalla opiskelevat Kaisa ja Essi asuvat kolmiossa. Heillä on yhteinen makuuhuone. Sisustus on muodostunut enimmäkseen Kaisan tyyliseksi, ja Essi antoikin kämppikselleen vapaat kädet. Kaisa ryhtyi tuumasta toimeen, sillä hän halusi luoda huoneeseen mahdollisimman kotoisan tunnelman.

Kaisa kertoo, että hänellä on jo pidemmän aikaa ollut tapana laittaa huoneeseensa kuvia. Nuorempana seiniä koristivat julisteet. Nykyisen makuuhuoneen seiniltä löytyy 60-luvun Suosikki-lehdistä leikeltyjä kuvia. Lehdet Kaisa hankki kirpputorilta. Oma kädenjälki valokuvaajana näkyy sisustuksessa Kaisan ottamista polaroid-kuvista sekä hänen askartelemistaan kuvakollaaseista.

Kuva: Aino Reiman

Essin osuus sisustamisessa on ollut pienempi. Hänen tavaransa ja lakanansa sopivat kuitenkin molempien mielestä hyvin yhteen Kaisan tyylin kanssa. Yhteen sopivat myös kämppisten persoonallisuudet, ja he kertovatkin yhteisolon alkaneen ongelmitta hyvissä tunnelmissa.

Kuva: Aino Reiman

 

SUSANNA HELMINEN, 20, ETV

Kuva: Tinja Nerkko

Elokuva- ja tv-linjalla opiskelevalle Susannalle Annalan asunto on ensimmäinen oma kämppä. Aluksi yksin asuminen oli jännittävää. Nyt hän kertoo kuitenkin tuntevansa olonsa kotoisaksi.

Susannan asunnon sisustus on maltillinen. Hän ei ole tuonut sinne paljoakaan huonekaluja. Asuntolan perusvarustuksiin kuuluu muun muassa sänky, ruokapöytä, työpöytä ja tuoleja. Susannan mielestä ne kelpaavat, sillä hän asuu siellä vain vuoden. Hän on kuitenkin hankkimassa muutamia tavaroita, esimerkiksi television. Jokaisesta asunnosta löytyy myös sauna. Sitä Susanna ei ole vielä ehtinyt kokeilla.

Kuva: Tinja Nerkko

Asuntola on Susannan mielestä mukava paikka, sillä naapureina asuu vain saman koulun opiskelijoita. Annalan hieman kaukainen sijaintikaan ei haittaa häntä, sillä busseilla on helppo kulkea.


 

TINJA NERKKO, 18, VALOKUVAUS

Kuva: Aino Reiman

Tinja otti sisustuksessa ohjat omiin käsiinsä järjestelemällä huonekalujen paikat uudelleen. Nojatuolien, ruokapöydän ja työpöydän sijainnit muuttuivat heti. Hän on myös yhdistänyt asunnon kaksi sänkyä parisängyksi.

Kuva: Aino Reiman

Sisustuselementtien hankinnassa Tinja on hyödyntänyt kirppareita. Olohuoneen matto on Fidasta, kahvinkeitin ja leivänpaahdin puolestaan löytyi Tampereen Annalan FB-kirppis –ryhmästä. Samasta ryhmästä hän löysi myös verhot. Verhoissa oli harmillisen paljon kissankarvoja.

Kuva: Aino Reiman

Tinja toivoo, että hänellä olisi varaa hankkia imuri. IKEA:sta hankittu peili, huonekasvi ja kastelukannu kuitenkin venyttivät opiskelijabudjettia, joten imurin hankinta siirtyi tuonnemmaksi.

Teksti: Heta Uimaniemi

Kuvat: Aino Reiman & Tinja Nerkko

Aiheeseen liittyvää

Vastaa