Tampereelta löytyy laaja valikoima kirpputoreja eri puolilta kaupunkia. Noukimme joukosta muutaman ja lähdimme katselemaan niiden tarjontaa.

Kierroksen ensimmäinen, Second Hand Shop Kaunotar ja Kulkuri, sijaitsee Tammelan Puistokadulla. Kauniit somistukset näyteikkunalla houkuttelevat astumaan ovesta sisään. Rekit notkuvat tavaraa, mutta kaikki on siististi järjestyksessä väriteemoittain, joten valikoiman katselu sujuu helposti. Myyjä valitsee sisään otettavat tuotteet sesongin, kunnon sekä ajan hengen mukaan. Lisäksi vintage-löytöjä ja pukuvuokrausta. Erikoisuutena liikkeen nettisivuilta löytyy Kaunotar ja Kulkuri Apartment. Idyllisen puutalon yläkerta Petsamossa 65 euroa yö. Loma Petsamossa, lähin uimaranta saunoineen vain kilometrin päässä. Suosittelisin erilaista majoitusta etsivää kokeilemaan.

Jatkamme kulkua keskustan suuntaan. Rongankadulla Stockmannista askel taaksepäin sijaitseva Kirpputori Muruset on toiminut jo 23 vuotta.  Kirpputorin tuotto käytetään kehitysvammatoiminnan tukemiseen. He ottavat vastaan käytettyä tavaraa, mutta eivät huonekaluja. Myynnissä myös Rongankotikeskuksen päivätoiminnassa valmistettuja uustuotteita. Edullisia hintoja ja esimerkiksi paljon hyväkuntoisia astioita. Kaikki hyvässä järjestyksessä, joten valikoimaa on helppo katsella läpi.

Seuraava kohteemme on Kirpputori Tarina Laukontorilla. Tarinalla on valoisa kulmatila katutasossa sekä viihtyisä kahvilaosio pienine pöytineen. Niiden vierellä seisovat lasitavara- ja koruvitriinit, joten voi siinä kupillista nauttiessaan tehdä vaikka ostopäätöksen. Kahvin saa hintaan 1,50. Alakerrassa lisää pöytiä sekä huonekaluja kaupan. Ahkera penkoja saa aikaa kulumaan valikoiman läpikäymiseen. Havainnoin katutasossa osin arvokkaampaa tavaraa kuin alakerrassa. Yleisesti kaikilla toreilla hinnoissa on vaihtelua myyjästä riippuen.

Parin juoksuaskelen päässä Laukontorin toisella reunalla sijaitsee Radiokirppis. Nettisivuillaan he kertovat aloittaneensa ensimmäisenä Tampereella niin sanotun itsepalvelukirpputoritoiminnan 18 vuotta sitten. Keskeinen sijainti houkuttelee kävijöitä, ja isossa tilassa riittää pöytiä pengottavaksi rivikaupalla. Heti sisään tullessa on viihtyisä kahvilatila ajan patinoimine kalusteineen. Kupponen maksaa 1,50. Käytetyn tavaran ohella myös kauppojen jäämistöjä.

Matka jatkuu Hämeenpuiston toiselle puolelle Papinkadulle Kodin Kakkoseen. Täältä löytyy paljon huonekaluja. Yhtenä erikoisena pisti silmään iso katosta roikkuva puusta ja raudasta tehty astiateline, jollaisen on nähnyt jossain historiallisessa elokuvassa. Puinen Jaffa-laatikko oli kuin jostain sisustuslehdestä. Myös armeijan vaatetta ja tavaraa. Retrohenkeä, historian havinaa ja löytöjä. Lehtiä osui käteen kuusikymmentäluvulta asti. Kassan luona muutamia urheilujoukkueiden fanipelipaitoja. Janoisille limsaa ostettavissa ja leikkihuone lapsille.

Jonnan Kirppis, Lielahti. Hyppäämme bussista Epilänharjun pysäkillä ja suuntaamme liikkeitä kohti. Paikka löytyy nopeasti vain muutaman minuutin kävelyn jälkeen. Siellä astiat, barbit ja vinyylit sulassa sovussa odottavat uusia omistajiaan. Facebook-sivullaan kirppis julkaisee kuvia myynnissä olevasta tavarasta pöydittäin. Aktiivinen seuraaja voi siis rientää kaupoille heti jotain houkuttelevaa nähtyään. Mieleen jää hyllyllinen My Little Ponyja ja toinen Petsejä. Virvokejuomia ostettavissa.

Lielahdesta pääsee kätevästi kolmosen bussilla suoraan Hervantaan, kohteeseemme Kirpputori Swap & Vintage58. Keskustassa Lindforsinkadulla oleva tori aloitti toimintansa vuosi sitten. Erikoisuutena on vintagenurkkaus, jossa myynnissä muun muassa huonekaluja.  Torin pitäjät haluavat myös tuoda esiin tuotteita suomalaisilta pienyrittäjiltä ja -tuottajilta. Tila on valoisa. Nettisivuilla kerrotaan, että pöydät siivotaan kerran päivässä. Kahvia saa kotoisasti termoksesta yhden euron hintaan ja lapsille löytyy leikkinurkkaus. Normaalin pöytävuokrauksen lisäksi palvelupaketteja tavaran noutoon sekä hinnoitteluun. Sivuillaan liike pitää blogia.

 

Käy ostoksilla, vie myyntiin tai lahjoita.

Pöytien vuokrat ovat 16-44€/6pv, pöydän koosta ja paikasta riippuen. Osassa mahdollisuus vuokrata vain tankoa, hyllyä, vitriinipaikkaa tai kysyä provisiomyyntiä. Tarkempia hintatietoja nettisivuilta ja liikkeestä.

Teksti: Maria Suksi

Kuvat: Essi Suomalainen

 

Aiheeseen liittyvää

Vastaa