Väinö 20, 5 kilometrin päässä. Aika mitäänsanomaton, ei oikeastaan kiinnosta. Pyyhkäisen näytöltä profiilin vasemmalle.
Raine 24, 14 kilometrin päässä. Research Assistant? Häh? Vasemmalle.
Maria. Ei ikää eikä sijaintia. “Ollaan pari. Löytyykö alistavaa…” Vasemmalle.
Santtu 23, 8 kilometrin päässä. Aika söpö. Hammashymy, aika herkulliset blondit kiharat. Surffari? Tuleva lääkäri? Ei mulla kyllä mitään mahdollisuuksia ole mutta menköön oikealle.
Jere 22, 14 kilometrin päässä. “Kirjailija en ole joten tykkäämällä selviää lisää.” Just! Vasemmalle.

“Miten tän pelin vaikeustasoo saa laskettua?”, inisee Joni 21, 20 kilometrin päässä, omassa “biossaan” eli Tinder-profiilinsa esittelytekstissä. Jonihan voi vaikka googlata: “Naiset avautuvat: 12 profiilimokaa, joilla mies hylätään sekunnissa Tinderissä”. Ilta-Sanomien uutinen luettelee syiksi muun muassa profiilissa olevan paidattoman kuvan ja jos profiilissa on vain yksi kuva. Muista myös, että bioon ei saa kirjoittaa olevansa huumorintajuinen, koska sitten et varmasti oikeasti ole yhtään huumorintajuinen, älä käytä sanaa “hipsutus” äläkä todellakaan ota kuvaa likaisen peilin kautta! Nämä siis pätevät etenkin hetero-Tinderissä.

Tinder on petollinen ja raadollinen sovellus. “Vaikeustason” laadit sinä itse, ihan omalla naamallasi. Muutaman kuvan perusteella käyttäjä päättää, haluaako hän edes jutella kanssasi. Vasemmalle “swaipataan”, kun naamakerroin ei paljoa miellytä, oikealle taas päätyvät ne harvat ja valitut joiden kanssa voisi ulkoisen olemuksen perusteella jopa harkita juttelevansa. Heikolla itsetunnolla varustettuna ei kannata lähteä peliin mukaan ollenkaan, pettymys on karvas kun omasta mielestäsi täydellisen henkilön kanssa matchia ei kuulu eikä näy. Jaa että luonne ratkaisee? Jos kuva ei käyttäjän silmää miellytä, ei se luonnekaan oikeastaan sitten ikinä selviä.

Pelin vaikeutta (etenkin miehille) lisää se, että naiset swaippailevat lähes aina pääsääntöisesti vasemmalle. Heillä alkukantainen vaisto kehottaa etsimään mahdollisimman laadukasta yksilöä tulevaa jälkikasvua ajatellen. Miehillä vaatimustasot sen sijaan ovat matalammat, koska tavoitteena on lähinnä “siemenen levittäminen mahdollisimman laajalle” (lainaus yhdeltä Tinder-matchiltani). Vaikea kuvitella, että tuo on absoluuttinen totuus: kyllähän naisetkin voivat olla puutteessa.

Jonille 21 tiedoksi. Ei se tinderöinti helppoa ole täälläkään: viimeisen noin kahden vuoden pelaamisen aikana matcheja on kertynyt 300, keskusteluja on käyty 26 kappaletta (mikään niistä ei ole enää käynnissä). Näistä neljä henkilöä on tullut tavattua: Veikko 19, jolla oli tatuointeja ja viikon putki päällä. Benjamin 24, joka kokkasi minulle yhdentoista jälkeen illalla. Jonne 20, jonka hermostuneisuus oli vähän koomista. Viktor 25, jonka luokse ei olisi tarvinnut jäädä. Kaikkia neljää yhdistää se, ettei jälkeenpäin ole kuulunut mitään. Se taitaa kertoa kyllä jotain minustakin.
Surffari-lääkäri Santtu 23, 8 kilometrin päässä, odotan sitä swaippaustasi oikealle.

Teksti: Terhi Heikkinen

Kuva: Jussi Viljamaa

Aiheeseen liittyvää

Vastaa