Jukka Heilimo

Entinen ohjelmistosuunnittelija Heilimon Jukka, joka rakastaa kebabruokaa, istuu rauhallisin mielin haastateltavan penkkiin. Jukalla on ikää jo 45 vuotta, ja lapset sekä vaimokin löytyvät.

Kysynkin heti alkuun, miksi ihmeessä hait kouluun? Jukka huokaisee syvään ja laittaa kätensä puuskaan. Hetken hiljaisuuden jälkeen Jukka alkaa kertoa, miksi lähti takaisin koulunpenkille.

-Kyllästyin suoraan sanottuna IT-alan tehdasmaiseen työskentelyyn ja ohjelmistosuunnittelijan työhön. Valokuvaus ollut aina intohimoni ja harrastukseni. Minulla on kokemusta jo alalta ja omat nettisivutkin, missä on kuviani. Haluan kehittyä valokuvaajana lisää. Sen takia hain Voionmaalle opiskelemaan valokuvausta.

Koulun suhteen Jukalla on vielä hiukan sekavat fiilikset. Paljon on ollut odottelua ja epätietoisuutta, mitäköhän seuraavaksi tehdään. Jukka kumminkin toteaa samaan hengen vetoon, että pitää luokan yhtenäisyyttä hyvänä. Kouluarvosanana Jukka antaakin tähänastisesta opiskelusta 7½.

Jukka unelmoi viiden vuoden päästä kuvaavansa taidekuvaa ulkomailla. Jos tämä ei toteudu, kuvaamisen parissa hän kumminkin näkee tulevaisuutensa.

"Olisi mahtavaa yhdistää intohimo leipätyökseen."

”Olisi mahtavaa yhdistää intohimo leipätyökseen.”

 

Maria Muilu

Voionmaan koulutuskeskus avasi ovensa Tampereen yliopiston tiloissa vasta elokuun puolivälissä. Opiskelijat pääsivät irrottelemaan kunnolla ja tutustumaan toisiinsa asuntolan ensimmäisissä bileissä.

Edessäni istuva 19-vuotias Maria toteaakin heti haastattelun alkuun bileiden venyneen aamutunneille asti ja olon olevan hiukan heikko. Ilmassa onkin havaittavissa pieni darran poikanen.

Oululainen musalukion käynyt Maria sanoo jammailemansa mieluiten Jimi Hendrixin tahtiin ja rakastavansa vegepizzaa. -Viiden vuoden päästä olisin mieluiten suuressa kartanossa kissa sylissä kirjoittamassa romaania, Maria sanoo. Realistisesti Maria kuitenkin luulee olevansa koulunpenkillä opiskelemassa.

 

"Asiat voisi olla huonommin."

”Asiat voisi olla huonommin.”

 

Annukka Lindqvist

– En ymmärrä, mutta jännittää tämä haastattelu ihan pirusti, Annukka toteaa saapuessaan haastatteluun. Hyvin iloinen ja pirteä 20-vuotias helsinkiläinen istuu haastateltavan penkkiin.

– Neitsyt-horoskooppimerkki huolehtii muita merkkejä paremmin itsestään, ulkonäöstään ja kunnostaan. Annukka kertookin harrastavansa mm. sirkusta, laskettelua, kiipeilyä ja ilma-akrobatiaa. Elokuva- ja musiikkimaultaan hän on kaikkiruokainen.

Iso mehukas pihvi ja perunat ovat Annukan herkkua. – Pihviä en oikein osaa itse kunnolla kyllä paistaa, hän kertoo.

Tähänastiselle opiskelulle Annukka antaa arvosanan 8, koska ”kaikki on ollut ihan jees, mutta paljon on vielä edessä!”

Lopuksi Annukka toteaa, että haastateltavana oleminen on hyvää harjoitusta tulevaan.

Nähdäänkö hänet kenties jonakin päivänä valkokankaalla? – Aika näyttää, Annukka vastaa hymyillen.

 

"Jos ikinä löydät jonkun hyvän ihmisen, pidä hänestä kiinni."

”Jos ikinä löydät jonkun hyvän ihmisen, pidä hänestä kiinni.”

 

Teksti: Verneri Hedman Kuvat: Elisa Ahokas

Aiheeseen liittyvää

Vastaa